Witam, opowiem w skrócie calą sytuacje z samochodem. Zakupiłam ponad miesiąc temu Opla Astre Bertone 2000r, silnik benzynowy 2.2. Postanowilam zainwestowac w gaz, kupiłam nowy gaz sekwencyjny, po 1 dniu co jakiś czas szarpało samochodem na gazie ( na benzynie wszystko ładnie chodzi), po paru dniach nie dało się jeżdzić na gazie bo nie miał mocy plus non stop szarpania, umówiłam się do gazownika który wstawiał gaz,wyregulował ten gaz i ok jest lepiej z tym że teraz samochód gazie na wolnych obrotach, jak dojeżdzam do świateł stanę samochodem mijaja 3 sekundy i samochód gaśnie,pod maską słychać jakby jakieś cisnienie schodziło nie wiem jak to opisac. Dodatkowo co jakiś czas nie ciągle zdarzyło mi się to dwa razy gdzie na benzynie jak dodawałam gazu niezaleznie od biegu samochód sie dusil (wciskam gaz a mnie szarpie do tyłu i samochód skacze) trwało to jakąs minute i pozniej znowu ok. Pojechałam dziś do gazownika z tym problemem, po całym dniu gazownik nie wie o co chodzi i zostawiłam auto do obserwacji na kolejny dzień. Mówił też że prawdopodobnie trzeba będzie wymienić cewke zapłonową. Może ktoś z was bedzie wiedzial co moze byc tego przyczyną?? Oraz jaki jest kosz cewki i jej wymiany? Jestem w tym zielona... . Z góry bardzo dziekuje za odpowiedz
![Uśmiechnięty :)]()