Volvo 960 kopci na niebiesko tylko po jeździe na gazie

27 Kwi 2016, 11:16

Witam serdecznie!

Mam problem z moim Volvo 960.

Zamontowałem do niego sekwencyjną intalację gazową. Zaraz po wyjeździe od gazownika samochód zaczął gasnąć na wolnych obrotach, tak jakby się dusił. Stał po montażu instalacji tydzień u gazownika. Niby naprawił ten problem, jednak po kilku tygodniach problem wrócił. Samochód wracal do niego kilkakrotnie. Niestety ciągle bez zmian. Oni twierdzą że naprawione. Na początku jak wyłączałem klimatyzację to problem znikał, ale teraz gaśnie i bez włączonej klimy. Dodatkowo jak jeżdżę samochodem cały dzień na benzynie, to po ponownym zapaleniu czy to za zimno czy na ciepło samochód zapala bez jakiegokolwiek dymku. Jeśli jeżdżę na gazie to zawsze po ponownym zapaleniu kopci na niebiesko jak traktor.

Proszę o pomoc, bo mój gazownik chyba sobie z tym nie poradzi.
Arturk88
Obserwowany

Prawo jazdy: 0- 0-2008
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo 960
Silnik: 2,5 170KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

27 Kwi 2016, 16:57

Postaw gazownikowi sprawę jasno - albo to naprawi, albo niech demontuje instalację jak nie umie sobie z nią poradzić.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Toyota Avensis Emotion i Hilux Adventure - specjalne edycje
    Specjalne edycje popularnych modeli Toyoty wzbogacą ofertę koncernu Toyota Motor Poland. Już od połowy września br. będą dostępne modele Avensis Emotion, oraz model Hilux Adventure. W obu przypadkach popularne modele koncernu ...