Chodziło oczywiście o to, że skupiłeś się na:
bratandzej napisał(a): bezwypadkowy, pierwszy właściciel
Po prostu analizuj zdjęcia - jak są dobre, możesz poszukać jakichś informacji nt. tego auta (jest forum, gdzie ludzie mają dostęp do baz firm ubezpieczeniowych i ASO, jak i pracują w firmach typu autodna) a nie sugerujesz się tym, co w ogłoszeniu. I tak trzeba sprawdzić wszystko "samemu".
Bo pewnie każdy z Was widział auta powypadkowe, sprzedawane jako "bezwypadkowe".
Raz analizowałem Mazdę 6 z przebiegiem 180000km w ogłoszeniu od pierwszego właściciela, a wyszło, że ktoś skręcił z licznik z 305000km na 180k, a właścicieli było 9 ... także, jak widać, różnie to może być.
A wczoraj analizowane Volvo C30 w "temacie duńskim" z przebiegiem 187000km:
[link do oferty na Olx wygasł]okazało się po szkodzie całkowitej i skręconym licznikiem z prawie 300000km.
Przez ostatni rok analizowałem pewnie z 200-300 aut, i widziałem naprawdę sporo różności.
Tutaj masz auta z Danii:
https://www.otomoto.pl/osobowe/?search% ... ountry%5D=może coś akurat wybierzesz. Tak jak można prześwietlić używanego "Duńczyka", tak mało które auto. A i opłacalność sprowadzania z Danii przez handlarzy jest naprawdę ciekawa, także spora szansa na bezwypadkowe auta.
A auta powyżej 10 lat muszę przejść obowiązkowo badanie techniczne - przed eksportem, także nie dość, że masz odnotowany przebieg przed eksportem, to jeszcze było w całości i przeszło badanie.