Samochód, klasa średnia wyższa

17 Wrz 2008, 18:15

Interesuje mnie samochód klasa średnia wyższa.
Cena do 45 tys. zł
bezwypadkowy, model mało awaryjny, dobrze wyposażony (klimatyzacja automatyczna, ESP), z niewielkim przebiegiem najlepiej z książką serwisową.

Jaki model polecacie?
Może macie jakieś propozycje ofert znalezionych w internecie

Zastanawiałem się nad passatem ale jest dla mnie za niski, z tyłu dotykam głową do sufitu a z przodu "szuram" włosami po suficie

Czekam na odpowiedź
pawleryb
Nowicjusz

17 Wrz 2008, 18:28

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do oferty na Allegro wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] <---- sam za niedługo taką będę miał

pomyśl jeszcze nad mazda 6 albo nad jakimś suvem jeśli chcesz wielki samochód

*ogłoszenia to tylko przykłady
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

17 Wrz 2008, 18:36

Dzięki wielki, nie potrzebuje SUV-a, siedziałem np. w vectrze c i spokojnie miałem jeszcze miejsce nad głową dlatego wstępnie jestem zainteresowany vectrą, jakieś opinie na temat tego samochodu?
pawleryb
Nowicjusz

17 Wrz 2008, 18:41

opinie mogę ci dostarczyć w następnym tygodniu , w poniedziałek powinienem mieć vectrę z 2005 roku na "nowych lampach" z silnikiem 1.9 150 km

P.S na sprzedaż będzie :)
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

17 Wrz 2008, 18:53

Passat i vectra jest klasa średnia, nie średnia wyższa. Możesz poszukać czegoś z właśnie wyższej - Audi A6, BMW 5, Mercedes E.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

17 Wrz 2008, 22:10

Ostatnio edytowany przez marcinx26 17 Wrz 2008, 22:27, edytowano w sumie 2 razy
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Instalacje gazowe II generacji
    Ten typ instalacji gazowej, podobnie jak wcześniejszy, wykorzystuje zmienne warunki podciśnieniowe, pozwala już jednak na regulację składu mieszanki. Instalacja ta przeznaczona jest dla starszej generacji silników, ...
    Jeszcze bardziej zwrotne: zawieszenie - Audi RS 6 Avant
    Zarówno przednia, jak i tylna oś nowego Audi RS 6 Avant to konstrukcje pięciowahaczowe, osobno pochłaniające siły wzdłużne i poprzeczne. Połączenia i ramy pomocnicze wykonane są głównie z aluminium. Rozstaw ...

17 Wrz 2008, 22:17

Tobie się pomyliło

[link do autocentrum.pl wygasł]
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

17 Wrz 2008, 22:28

dobra powiedzmy że google mnie okłamały

a co to ma za znaczenie jakiej klasy jest vectra ?? jeśli mu pasuje i spokojnie się w niej mieści to po co mu większe ( droższe) ?
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

17 Wrz 2008, 23:06

Bo może też je weźmie pod uwagę, poza tym chciałem wyprowadzić z błędu i tyle :)
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

04 Paź 2008, 13:51

marcinx26 napisał(a):opinie mogę ci dostarczyć w następnym tygodniu , w poniedziałek powinienem mieć vectrę z 2005 roku na "nowych lampach" z silnikiem 1.9 150 km

P.S na sprzedaż będzie :)

A mógłbyś opisać ten samochód, będę wdzięczny
pawleryb
Nowicjusz

04 Paź 2008, 15:53

no co mogę powiedzieć .. jeździ się świetnie , 150 koni daje niezłego kopa , siedzenia są wygodne a samochód dobrze trzyma się drogi , wykończenia są dobrej jakości , co do bezawaryjności dużo nie powiem bo mam ja tylko tydzień , komputer pokazuje spalanie 6,5-7 l przy średnio- agresywnej jezdzie
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

04 Paź 2008, 17:15

marcinx26 napisał(a):no co mogę powiedzieć .. jeździ się świetnie , 150 koni daje niezłego kopa , siedzenia są wygodne a samochód dobrze trzyma się drogi , wykończenia są dobrej jakości , co do bezawaryjności dużo nie powiem bo mam ja tylko tydzień , komputer pokazuje spalanie 6,5-7 l przy średnio- agresywnej jezdzie

Czyli to samo co w każdym nowszym aucie klasy średniej...
Opisz, co Cię pozytywnie zaskoczyło a co wkurzyło.
Mnie w vectrze C potężnie wkurza sterowanie elektrycznymi szybami i zawiedziony byłem bagażnikiem...
Tył wygląda jak przeszczepiony z Transita, otwierasz klapę a tu niczym nie wyróżniający się bagażnik klasy średniej...

Zorientuj się w maździe 6, świetne autko ;)
zupazkota
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: GOP

04 Paź 2008, 17:22

tak sterowanie szyb jest trochę dziwne , ( sa6 czy 4 przycisków i dokładnie nie wiem poco) , irytuje mnie tez trochę sterowanie klimtronikiem , podoba mi się bardzo deska , jest taka fajnie masywna :) ale tak porządnie to mnie nic nie wkurzyło , na bagażnik za bardzo uwagi nie zwracam
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

04 Paź 2008, 17:29

Wygląd desek w oplach to moim zdaniem jest wielkie niedomówienie, ale to kwestia gustu...

Jeszcze radio mnie konkretnie wkurzyło...
W aucie za 100tyś PLN coś, co miało już przebicie a jeszcze silnika nie zagłuszyło...
zupazkota
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: GOP