Samochód Kombi do 6000zł Kombi benz+lpg

05 Wrz 2013, 22:59

Witam.
Planuję kupno samochodu jak w temacie w granicach 6000zł, kombi w benzynie + lpg. I tu pytanie z mojej strony do was jaki samochód był by godny polecenia? Chodzi o samochód który nie będzie strasznie drogi w naprawach, eksploatacji oraz nie będzie awaryjny. Póki co posiadam Opla Kadetta 1.6 który spełnia wszystkie warunki i jest bezawaryjnym samochodem, ale z racji wieku i gnicia nie nadaje się do dalszej jazdy. W opcję wchodzi tylko kombi i na pewno nie wchodzi francuz.
Zastanawiam się nad Volvo V70, konkretniej tym egzemplarzem: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] . Dużo osób poleca ten model, zdaję sobie sprawę że przy tak dużym silniku spalanie będzie większe. Czy mógł bym prosić o jakąś opinię na temat silników volvo, jakie było by realne spalanie takiego silnika? Czy wie ktoś jakie skrzynie automatyczne były stosowany przy tych silnikach?
Czekam na jakieś podpowiedzi.
Pozdrawiam.
GeoGri
Obserwowany

Auto: Opel Kadet
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi

06 Wrz 2013, 06:14

Auto dostało w lewy przód (błotnik od strony kierowcy jest chyba w innym odcieniu i w dodatku na 6foto widac większą szczeline miedzy maska a błotnikiem niż z drugiej strony).
W dodatku martwi mnie ten stary gaz ze względu na to że silnik za jakiś czas może wymagać remontu.

Ja bym sie porozglądał za Peugeotem 306.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
za 6000zł dostaniesz już ładny egzemplarz z bogatym wyposażeniem.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

07 Wrz 2013, 14:33

[link do Otomoto wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota FJ Cruiser w stylu retro
    Wśród fanów aut terenowych jest grupa, która jednocześnie darzy sentymentem klasyki gatunku i ceni komfort nowoczesnej motoryzacji. Do tych kierowców adresowane są modele w stylu retro, takie jak ...