Samochód marzeń- poszukiwania trwają 2 lata a dalej nie znam modelu.

13 Sty 2018, 21:31

Witam wszystkich odwiedzających ten temat. Prawo jazdy zrobiłem 2 lata temu, jeżdżę tym co się nawinie i nie mam oporów wsiąść do jakiegokolwiek samochodu. Jednak niesamowity problem mam z wybraniem swojego samochodu marzeń. Kryteria są, można by rzec, spore: szukam samochodu, który będzie wyglądał na sportowy (nie musi koniecznie byś sportowy, ale ma tak wyglądać): przykładem może być Mitsubishi Lancer lub Galant, Subaru Impreza, czy BMW E46. Cena do 60 tys. Nie musi być nowy, może być nawet od 2000 r. wzwyż. Silnik: Najlepiej V6 o pojemności od 2.5 do 3.5. Napęd najlepiej AWD ale może być inny. Skrzynia manualna (lub automat z manetkami przy kierownicy). Klasa średnia. Najlepiej japoński lub koreański.
Jeśli znacie samochody, które spełniają tylko część kryteriów to też się podzielcie- zmiana silnika, tuning wizualny, czy modyfikacje mechaniczne nie są dla mnie niczym obcym. Chcę zrobić samochód po swojemu, ale muszę mieć bazę i na czym pracować. Ktoś powie: po co tak wymyślać? Wymieniać silnik? Tuning? Powiem tak: chcę samochód moich marzeń, mam możliwości i będę nim jeździł do śmierci ;)
Za wszelką pomoc dziękuję :D
Athleta97
Obserwowany

Miejscowość: Pszczyna
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: Ford Ka I
Silnik: 1.3 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

14 Sty 2018, 10:43

Wypisz wymaluj Lexus IS250/350. Jedyne czego nie ma, to za bardzo nie pogrzebiesz w tuningu mechanicznym. Oryginalny, japoński, bezawaryjny, premium, sportowy. V6 2.5 lub 3.5. Tylko brać.
Piuke
Początkujący

Prawo jazdy: 01 09 2012
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Elektryfikacja według Toyoty
    Toyota pracuje nad zelektryfikowanymi samochodami od 25 lat. Pierwszym efektem tych prac była hybrydowa Toyota Prius, która trafiła do seryjnej produkcji 22 lata temu. Japończycy zajmowali się samochodami elektrycznymi, ...