REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
barol91 napisał(a):A że tak spytam czy każde auto na B1 jest bezpieczne?Bo moim zdaniem nie i wogóle większość aut na B1 wcale nie waży te 550kg,ma to tylko wpisane w papierach.A i takie Coure z tego co wiem to waży ok 700kg albo troche więcej i powiedzcie mi co z niego trzeba by bylo wyrzucić żeby miał te 550kg,bo dla mnie to już jest trumna na kołach po odchudzeniu.Jedyna i najlepsza opcja no i łatwa do przerobienia na B1 to jest nasz polski maluch.
barol91 napisał(a):Wrzuć jakieś kubły,zazwyczaj są lżejsze od seryjnych foteli,wywal wszystkie wygłuszenia,tylną kanape,wrzuć jakieś lekkie felgi,no i jeśli sie da to tylna klapa i przednia maska z włókna szklanego.
Maluch - waży 600 kg i trzeba zdjąć "tylko" 55 kg. Ale co wyrzucić z samochodu który i tak już prawie nic nie ma? 9 kg waży kompletne tylne siedzenie.... i co dalej?
Kierunkowskaz napisał(a):Żal coś zmieniać w tak pięknym i kultowym aucie jakim jest Mini. Niech ręka uschnie temu kto mu fotele na jakieś badziewne kubły zmieni i wyrzuci wnętrzności. Nie kombinuj tylko znajdź firmę, która odchudza auta, pogadaj, daj w łapę ile trzeba i będziesz miał kwit z magicznymi 550kg. Samochód nie ucierpi na bezpieczeństwie, nie poniesiesz dużych kosztów. Ludzie nie kombinujcie!
Bart258 napisał(a):Autko fajne. Ale najpierw musi na to zarobić/uzbirerać. Bo oburzył się, że co najwyżej kupie mu 5 letniego smarta.
Roadkiller napisał(a):Malucha nie da się bezpiecznie przerobić. Cytuję z Koryckiego strony:Maluch - waży 600 kg i trzeba zdjąć "tylko" 55 kg. Ale co wyrzucić z samochodu który i tak już prawie nic nie ma? 9 kg waży kompletne tylne siedzenie.... i co dalej?
barol91 napisał(a):Roadkiller napisał(a):Malucha nie da się bezpiecznie przerobić. Cytuję z Koryckiego strony:Maluch - waży 600 kg i trzeba zdjąć "tylko" 55 kg. Ale co wyrzucić z samochodu który i tak już prawie nic nie ma? 9 kg waży kompletne tylne siedzenie.... i co dalej?
to widać że coś tu jest nie halo,malucha sie nie da przerobić a Coure dziwnym trafem się da jak jest o wiele cięższy od malucha,gołym okiem widać że przekręty jak nic.Malucha spokojnie da się przerobić do 550kg,wystarczy tylko zrobić to co napisałem pare postów wyżej.