jiGsaw napisał(a):Jak auta chodzą w tej samej cenie to ja bym chyba nie przepłacał za Audi.
To w końcu się przepłaca, czy są w tej samej cenie?
Co do Skody:
+ właściwości jezdne (znajdż w googlu porównanie Audi A4, Skoda Superb i Volkswagen Passat)
+ przestronne wnętrze
- wygląd (mam wrażenie, że specjalnie jest brzydka, by ludzie kupowali pastuchy i A4)
W stosunku do Passata: VW nie opłaca się brać, bo części identyczne (nawet umiejscowienie nawiewów, nawiewy, nawigacja... masakra, to jest po prostu to samo!), Passat ma mniej miejsca z tyłu, za to ma ładniejszą gębę (ale jest okropny w kombi). I jeszcze kwestia nazwy: Skoda od nazwiska założyciela. Wiadomo, że Skoda to nie Mercedes, Porsche, Alfa Romeo, ale jednak lepiej brzmi, jeśli za marką stoi jakby to powiedzieć, osoba. Tymczasem Volkswagen (niem. samochód ludowy) został założony przez Hitlera, był usposobieniem socjalizmu w nazistowskiej Rzeszy. Ten fakt IMHO przekreśla dla mnie cały koncern Volkswagen AG. Ale jeśli masz wybór tylko między nimi, to IMHO Superb... Aha, wg testu jaki znalazłem w Google, to Audi ma skrzypiące plastiki!