Samochód na dluzsze dystanse, benzynowy do 40 tys

15 Paź 2022, 12:31

Witam,
Skasowalam swoj ostatni samochód, Ford Fusion z 2008 którym w rok zrobilam ok 50 tys.
Mieszkam w Holandii, gdzie oplaty za diesle i LPG sa kosmiczne, dlatego w gré wchodzi jedynie samochod benzynowy.

Nie znam sie totalnie na samochodach, jak pojemnosc silnika przenosi sie na oszczednosc, bezawaryjnosc itp, a doradcow mnostwo, szczegolnie w salonach, gdzie zacieraja réce , jak widza samá kobiete.

Mam kilka wymagañ:
1. Jezdze bardzo duzo, codziennie 70 km dojezdzam do pracy w jedna strone, czasem zwiedzam Europe albo jade do Polski na przyslowiowa kawe
2. Zle sie czuje w malutkich samochodach, typu Swift, Yaris, mam pociag do SUVow, ale nie sa one zbyt oszczedne
3. fajnie by bylo, gdyby bylo bezawaryjne i nie za drogie czesci, przede wszystkim ekonomiczne
4. Bardzo bym sié cieszyla, gdyby bedac w gorach nie musiala sie modlic, zeby wjechal na gorke, moj poprzedni samochod czasem mial z tym male problemy

Czy ktos mi moze polecic zloty srodek na moje rozterki?
justine1990
Obserwowany

15 Paź 2022, 17:50

Zerknij na mitsubishi asx 1.6
Niby "suv" ale zarówno kosztami utrzymania, spalaniem jak nie wysokością podatku nie powinien przerażać
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Niebezpiecznie dla pieszych od września
    Co roku od września rośnie liczba wypadków z udziałem pieszych. Ten niebezpieczny dla niechronionych użytkowników ruchu okres trwa w Polsce aż do stycznia. W 2022 roku najwięcej osób odniosło obrażenia ...
    Przymrozki, mokre liście i oślepiające niskie słońce
    Przymrozki, mokre liście i oślepiające niskie słońce to jesienne pułapki pogody, które zwiększają niebezpieczeństwo kolizji. Trenerzy Szkoły Jazdy Renault przypominają jak prowadzić samochód w takich warunkach. ...