Dzień dobry forumowicze.
Mieszkam w Szkocji, na wakacje przyjeżdża do nas bardzo dużo turystów, dlatego postanowiłem dorobić sobie jakie kierowca Taxi. Niestety moje auto Grande Punto nie nadaje się do tej pracy
![Nie :no:]()
Cena 20.000 zł jest w przybliżeniu, bo auto będę kupował w funtach,a ceny aut na wyspach są dużo tańsze ,dlatego ciężko jest przeliczyć tak 1:1 na złotówki ceny aut.
Wymagania auta-wiek od 2007
-Musi być sedan.
-Benzyna albo Diesel- Jazda duże miasto +obwodnica , Gaz raczej opada,tanie paliwo +brak fachowców,
-Pojemność max 2.5litra
Moje przemyślenia aut- Vectra C- auto duże wygodne, , duży wybór aut, nie podoba mi się tak bardzo.
-Volvo II S40- Zakochałem się w tym aucie, bardzo mi się podoba jego sylwetka ,prosty środek, ale nie wiem jak z miejscem dla pasażerów z tyłu. Na pewno jest mniejszy od vectry.
-Citroen C5- Ładny środek, ładna bryła, mało ofert sprzedaży w UK nie ma w czym wybierać, wiec chyba odpuszczam.
-Peugeot 407- ładne ciekawe auto, sylwetka bardzo mi się podoba, duży wybór w silnikach i modelach.
-Honda Accord 7- mały wybór samochodów benzynowych, dużo 2.2 diesli.
PodsumwanieRozum mówi Vectra C, Serce Volvo albo Peugeot. Nie wiem
jaki silnik wybrać do tych modeli. Lepiej wziąć benzynę i spalać 12litrów/100km i mieć "święty spokój" z silnikiem. Czy spalać 8litrów ropy ale martwić się o turbo,dpf, dwumas
Proszę o pomoc ...