Samochod na taxi

18 Sie 2015, 13:19

Ponieważ 406 to udane auta a Laguny II niekoniecznie chyba ,że po lifcie.
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

18 Sie 2015, 13:38

bobxxx napisał(a):Jeśli już koniecznie szukać wad to można dodać jeszcze, że znaczna część egzemplarzy ma 17" felgi, więc opony są raczej drogie.

Prędzej znajdziesz na 17tkach model przed liftem,niz po lifcie,bo nikt nie chciał kupować tych felg,ponieważ auto traciło na komforcie jazdy.
alfa145boxer
Aktywny

Miejscowość: POZNAŃ

18 Sie 2015, 14:57

Dzięki wszystkim za pomoc i porady ;)
W tej chwili(mam nadzieje, że już mi się to nie zmieni) jestem zdecydowany na LAgune II (gdybym szybko nie znalazł dobrego egzemplarza to C5- choc w kombi troche duza krowa).

Jak na razie w mojej okolicy znalazłem dwa ogłoszenia godne uwagi:
[link do oferty na Allegro wygasł]
Wygląda nieźle, brzmi uczciwie, troche strach, bo sprowadzany, ale raczej jade oglądać

Ten model również bardzo kusi, jedynie cena troche powyzej moich mozliwosci.

Co myslicie?
swendzoncy91
Nowicjusz

Auto: Hyundai Coupe

18 Sie 2015, 16:39

Warto tą drugą zainteresować się.
Renault Laguna II Kombi 2.0 16V 135 KM, 2005 - TE…:

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

To jest ten samochód z ogłoszenia. Mogę naprawdę polecić to auto,gościu na maxa dba o samochody,cena jest do urwania jeszcze.
alfa145boxer
Aktywny

19 Sie 2015, 14:43

bobxxx napisał(a):Od razu widać, że nawet nie stałeś obok Laguny

Wiesz stałem koło lagunki i patrz nawet jeździłem lagunką... :ok:

alfa145boxer napisał(a):Warto tą drugą zainteresować się.
Renault Laguna II Kombi 2.0 16V 135 KM, 2005 - TE…:

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Wklejasz filmik gdzie Pan chwali Lagunkę którą zrobił 10tyś.km. a poprzednią 20tyś.km. ??? :lol:
I Ty to nazywasz propozycją dla zawodowego kierowcy???

A jak kierownik będzie chciał odsprzedać auto to pokryjesz koszt straty za sam znaczek...???
Co wtedy powiesz żeby sobie w kalendarzu dopisał 13miesiąc żeby miał czas na pokrycie straty z tytułu sławy auta.

Trudno zrozumieć że jak bierze się auto do pracy to mierzymy je inna miarą niż przeciętny Kowalski taki jak w filmiku poglądowym...???

Oprócz tego co się Wam wydaje jest jeszcze ekonomia której nie oszukacie więc chyba nie zaprzeczycie że laguna2 jest mistrzynią utraty wartości oczywiście przyjmując że jest to legenda stworzona bez powodu...

swendzoncy91 napisał(a):Dzięki wszystkim za pomoc i porady ;)
W tej chwili(mam nadzieje, że już mi się to nie zmieni) jestem zdecydowany na LAgune II

A Tobie współczuje że na podstawie takich opinii podejmujesz decyzję o swoim narzędziu pracy...
I jeszcze rozumiem tracić kasę dla fajnego auta ale tracić kasę dla laguny za znaczek laguny to już jest mało zrozumiałe.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

19 Sie 2015, 16:43

szybki napisał(a):Wklejasz filmik gdzie Pan chwali Lagunkę którą zrobił 10tyś.km. a poprzednią 20tyś.km. ??? :lol:
I Ty to nazywasz propozycją dla zawodowego kierowcy???

Wklejam,bo znam go z forum,facet uczciwie podchodzi do sprawy,nie oszczędza na klamotach,samochody zmienia często,bo mu się nudzą. Za 15k ogólnie kupujesz auto,które na tle konkurencji jest mało awaryjne,silniki benzynowe,zwłaszcza 2.0 jest praktycznie bezproblemowy,idealnie nadaje się pod LPG. Sam mam ten silnik,i jestem mega z niego zadowolony,poza tym znam kilka osób co mają te auta i nikt nie narzeka,nawet u ojca który także jezdzi na taxi,jest kilka sztuk z silnikiem 1.8 i ogólnie jakich złych opini człowiek o tych samochodach nie słyszy.
szybki napisał(a):Oprócz tego co się Wam wydaje jest jeszcze ekonomia której nie oszukacie więc chyba nie zaprzeczycie że laguna2 jest mistrzynią utraty wartości oczywiście przyjmując że jest to legenda stworzona bez powodu...

Dlatego za te pieniądze kupujesz auto młodsze,lepiej wyposażone,w miarę komfortowe,w kombi-duży bagażnik,na taksówkę są to ważne sprawy,bo klient chce także w miare dobrze czuć się w aucie.Poza tym to auto ma pracować,więc wiadomo,że taksówkarz tak szybko auta nie sprzeda.
szybki napisał(a):I jeszcze rozumiem tracić kasę dla fajnego auta ale tracić kasę dla laguny za znaczek laguny to już jest mało zrozumiałe.

Dobrze,że to jest tylko Twoje zdanie,które i tak nic nie wnosi.
Wybór i tak należy do kupujacego.
alfa145boxer
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Lexus CT - 9 rzeczy, których o nim nie wiedziałeś
    CT to najmniejszy i najtańszy model w ofercie Lexusa. Ale równie ważny w historii japońskiej marki, co dużo większe i mocniejsze auta. Lexus CT zrewolucjonizował segment luksusowych kompaktowych hatchbacków, ...

19 Sie 2015, 22:06

Panowie!!!!

Ja osobiscie na samochodach się nie znam. W temacie jestem kompletnym laikiem.
Dwa lata temu kupowałem Hyundai Coupe III, daltego, że mi sie podobał. Nie patrzyłem czy samochod jest praktyczny, mało awaryjny, bezpieczny itd itp. Po Prostu mi sie podobał i chciałem go mieć
Przez wspomniane dwa lata wykonałem nim ok 80tys km, bo służyło mi również do pracy ( nie, nie taxi :D). Były lekkie awarie, małe problemy, ale to normalne przy takim przebiegu( przy zakupie 170000tys). Generalnie z samochodu byłem bardzo zadowolony.

Obecnie szukam samochodu na taxi, zagłebiłem sie w temacie... Czytam wiele for internetowych, sięgałem informacji z wielu źródeł, pytałem wielu osób....
I po tym wszystkim dochodze do wniosku, że nie ma dobrego samochodu. Każdy po kolei ma jakaś wade. Każdy po kolei ma jakiś defekt. Każdy po kolei ma swoich przeciwników( jak i również zwolenników) i ciężko w całym temacie znaleźc złoty środek ( choc bardziej psaowałby złoty samochód)

Sam osobiście skłaniam sie ku opcji Laguny, choc przeraża mnie nieco elektronika. Mimo to uważam ,ze ma wiecej plusów niż minusów, choć i tak wszystko wyjdzie w praniu....
swendzoncy91
Nowicjusz

Auto: Hyundai Coupe

19 Sie 2015, 22:26

Bez przesady, Laguna II w wersji poliftingowej to nie jest złe auto, widuję w Szczecinie jedną czy dwie na taksówce. Chociaż taksówkarze wolą auta, w których sami większość napraw mogą zrobić np. W210, ale teraz ciężko znaleźć jakiś zadbany egzemplarz, a takie sztuki osiągają kosmiczne ceny:

Podsumowując nie odradzam Laguny II po liftingu, ale poleciłbym zerknąć jeszcze np. na Hyundaia Sonatę.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

24 Sie 2015, 12:38

Dzisiaj musiałem wstać o 4rano i chwile się nudziłem więc poczytałem ... wpadło mi w ręce kilka wydań gazety "Auto Świat" i w numerze z początku lipca znalazłem artykuł o lagunie2 ... po przeczytaniu nasunęła mi się tylko jedna sugestia że niektórzy zamiast mądrzyć się o wspaniałości laguny2 na taxi powinni użyć funkcji "kopiuj/wklej" w stopce zawrzeć źródło i byłoby dla nas łatwiej a dla przyszłego taxi drivera bezpieczniej.

p.s

Przeczytałem sporo numerów A.Ś. i "Moturu" oj lipa już wiem skąd biorą się te zacne opinie o różnych autach a w szczególności o niemieckich.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

25 Sie 2015, 11:48

W Auto-Świecie nawet nie odróżniają Laguny II od II FL...
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002