Samochód na trasy polska-niemcy do 15k

21 Gru 2019, 21:07

Pionek, już Ci to kiedyś pisałem. Jeśli masz komuś coś do zarzucenia to poprzyj to jakoś a nie naciągaj faktów pod swoją teorię.
Skrytykowałem Twoje stanowisko, że astra z przebiegiem 250k w cenie o 10k niższej niż inne z tego samego rocznika jest lepszym wyborem niż focus sprzedawany przez ASO z udokumentowanymi 78k nalotu.
Jeśli gdzieś napisałem, że "ASTRA Z PRZEBIEGIEM 250K JEST SZROTEM" to dawaj cytat z linkiem i nie pieprz więcej głupot bo trochę to już nudne.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

23 Gru 2019, 08:31

Jeszcze mam takie pytanie z innej beczki,
[link do oferty na Olx wygasł]
Chodzi o tego pasata, są to awaryjne silniki?
Wypowie sie ktos kto go uzytkuje?
Jak tam automat chodzi, bardzo szarpie przy zmianie biegów?
shokei13
Nowicjusz

23 Gru 2019, 08:57

Bardzo fajna konfiguracja, dość mocny silnik z automatem który też jest ok, trwały, nie zamula, nie wyje. Spalanie w trasie ok 11-12 litrów więc przyzwoicie, ogólnie silnik jest dobry i trwały, o ile przebieg nie jest zwałowany to będziesz jeździł i jeździł i nic nie dołożysz ale potrafi wyczyścić kieszenie jak będzie zaniedbany.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

24 Gru 2019, 13:29

Czyli mówisz zeby sie nie obawiać tego 2.8 v6, ma on jakieś dolegliwości, mowa o silniku, skrzyni, co sprawdzić przed zakupem, po świętach jade go obejrzeć:
[link do oferty na Olx wygasł]
Mam dość daleko bo ponad 200km a ma on kilka takich pasatow z v6
shokei13
Nowicjusz

24 Gru 2019, 14:34

Zwróć uwagę na wycieki oleju z pod pokryw zaworów, jest to bolączka a naprawa kosztuje ok 500 zł, musisz przygotować się na drogi rozrząd bo ponad 1000 zł. Silnik ma chodzić cicho i równo bez cykotania. Skrzynia bez szarpnieć czy przeciagania, jak znajdziesz taki egzemplarz to śmiało możesz się poważniej zastanawiać bo te silniki dopiero przy dość wysokich przebiegach.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Kierunkowskazy - migać czy nie migać?
    Kierunkowskazy są ważnym narzędziem komunikacji na drodze. Pozwalają na informowanie o planowanym manewrze, więc prawidłowe korzystanie z nich powinno być nawykiem wszystkich kierowców. Dla wielu jednak nie jest. Trenerzy ...