Samochód nie jedzie na gazie

09 Cze 2019, 16:23

Witam . Ostatnio mam pewniej problem z instalacją LPG w moim samochodzie . Jest to zwykła instalacje bez sekwencji . Będąc wczoraj w trasie auto będąc na LPG straciło moc . Wciskanie pedału gazu nic nie dawało nie reagował . Dzisiaj rano wsiadłem i udało przejechać mi się kilka km na gazie po czym problem wrócił . Co może być przyczyną tego że samochód nie chce jechać na gazie a na benzynie jest wsyztsko ok ?
Marek21
Nowicjusz

10 Cze 2019, 10:00

W pierwszej kolejności sprawdź filtry od gazu. Instalacja którą masz jest także czuła na ilość dostarczanego powietrza być może tu jest jakiś problem z dolotem.

Czy przełączenie ponowne na benzynę przywraca moc bez gaszenia silnika? No i po tym jak wrócisz ponownie na LPG to co się dzieje dalej nie ma siły jechać czy jedzie normalnie przez jakiś czas?
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

10 Cze 2019, 11:39

Ja benzynie jest wszystko w porządku, po przelaczniu na gaz nie reaguje na pedał po pewnym czasie
Marek21
Nowicjusz

10 Cze 2019, 14:16

Powinieneś podjechać do gazownika i sprawdzić parametry pracy na LPG i mapę bo być może coś tam się wysypało.
Filtry kiedy miałeś zmieniane?

Nie napisałeś jeszcze jaki to silnik i jaką masz tam instalację (która generacja)? Ile ma lat?
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

12 Cze 2019, 22:24

marka samochodu i jego rocznik też by się przydała, jeszcze pytanie czy palą się jakieś kontrolki od silnika na desce rozdzielczej?
djkranc
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 6
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: Skoda Fabia / Citroen C5
Silnik: 1.4 16v / 2.0 16v
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

XV Moto-Piknik Olsztyn Dajtki 2009 / relacja
    9 sierpnia na lotnisku Dajtki w Olsztynie odbył się XV Moto-Piknik. Pomimo tego, że piknik trwał tylko jeden dzień, nie zabrakło na nim atrakcji. Oprócz największych imprez jak Eliminacje Mistrzostw Polski Car Audio ...