REKLAMA
Witam,
Powoli przymierzam się do wymiany mojej Bawarki. Posiadam E46 320D z 99r. Poszukuję samochodu o sportowym zacięciu, chciałbym mieć silnik powyżej 190 KM (te moje 136 to trochę mało, mam wrażenie jakby z 50 już uciekło ), aby "do setki" miał poniżej 8 s. Rocznie robię około 30 000 km, głównie miasto (Warszawa), z 4 razy w roku dłuższa trasa (500 km), latem (czerwiec-sierpień) trasy 100-200 km raz/dwa razy w miesiącu. Wolałbym mieć teraz samochód w benzynie (ze względu na dźwięk silnika), lecz diesel ewentualnie mógłby być (wiem wiem wiem, że diesel trasa trasa trasa. Natomiast ja ze swoją Bawarką (jeżeli chodzi o silnik) nie miałem większych problemów). Chciałbym samochód z dobrym wyposażeniem (golasy odpadają). Kolor czarny lub biały. Jestem wielkim fanem marki BMW, także tą markę głównie bym preferował (inne marki premium też wchodzą w grę, golfy i inne wynalazki odapdają). Co do budżetu, to zależy od samochodu. Taką rozsądną górną kwotą będzie 40k. Maksymalnie na pewno nie chciałbym przekroczyć 45-50k. Oczywiście samochód nie musi być za 40-45k. Ma być o sportowym zacięciu oraz wyróżniać się na drodze.
Moje propozycję to:
BMW e46 coupe - wersja 328i lub 330i, tu powstaje pytanie. Zadbane egzemplarze z mpakietem, skórą oraz innymi bajerami kosztują powyżej 20-25k. Dla mnie to auto ma ponadczasowy design, z mpakietem oraz ładną felgą, zawsze będzie śliczne i będzie się wyróżniało na drodze. Natomiast czy warto za takie pieniądze kupować dosyć "stare" (niby to tylko cyferki dla tego samochodu) auto.
BMW e90 - tutaj wersja 325i lub wyższa, ewentualnie 330d. Raczej sedan, bo na dopieszczone, z dobrym wyposażeniem coupe przy tym budżecie nie będzie mnie stać.
Lexus IS drugiej generacji, raczej wersja 300, lecz nie wiem czy przy podanym budżecie uda się coś zadbanego znaleźć.
Już tak myślę nad tym jakiś czas i im dłużej myślę tym bardziej nie wiem jakiego wyboru dokonać. Co o tym wszystkim myślicie? Bardzo chętnie posłucham Waszego zdania oraz propozycji.