Rodzinne kombi do 25k

14 Kwi 2017, 09:29

Cześć szukam kombi rodzinnego. Mam pare typów,szukam benzyny i chcialbym podpytać które silniki warto rozważyć w n/w modelach:
Octavia mk2 po lifcie wiem ze tylko 1.6
Focus 1.8?
Avensis 2.0 150km ok?
Bmw seria 3
Szukam rocznikowo od 2007, mam 25k, w maksie 30k.
Pzdr
lukjach
Nowicjusz

Auto: Vw golf

14 Kwi 2017, 10:13

Tak można do 30 000zł kupić fajne kombi
Jednak Octavia to Golf a nie więc według mnie to mało rodzinne auto to samo jeśli chodzi o Focusa mk2 w kombi
Bmw 3 E90 sprowadzona z Niemiec po sprawdzeniu np. w AutoDna i potwierdzeniu przebiegu jest ok
Tak samo jak Audi A4 B7 lub Ford Mondeo z 2008 jest naprawdę godny polecenia.
Polecam i pozdrawiam :ok:
SportCarsDog
Nowicjusz

Auto: Nie mam

14 Kwi 2017, 11:51

Rocznikowo 2007+ powiadasz?
Czyli taki Accord z 2005, z 2-strefową klimatyzacją, podgrzewanymi fotelami:
https://www.guloggratis.dk/biler/person ... -km-14-kml
z dwukrotną konserwacją podwozia takiego typu:

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

i potwierdzonym przebiegiem:
http://selvbetjening.trafikstyrelsen.dk ... eg=zu47507
i brakiem adnotacji o szkodzie w systemie, nawet poniżej Twojego budżetu ... nie wchodzi w grę?
A jakiś sprowadzony z Francji, może po powodzi, albo powypadkowy, rocznik 2007, już tak? ;)

Oczywiście fajnie mieć auto jak najświeższe, w super stanie, ze świetnym przebiegiem, ale przy założeniach jakichś tam swoim, rok, dwa lata, nie powinny robić wielkiej różnicy. Przeważnie i tak budżet ogranicza.

Ja bym polecał skupić się na tym, żeby auto było pewne, z oryginalnym przebiegiem, i bezwypadkowe (oczywiście żeby na wszystko były papiery, a nie wierzyć na słowo handlarza) - bo to chyba najważniejsze.

Mondeo w benzynie trochę średnio, 2.0 145 ma dobre opinie, ale swoje spali.

Mazda 6 GG z maksymalnej półki cenowej wychodzi między 20000zł-25000zł, ale trzeba sprawdzić od dołu do góry, za te pieniądze powinna być (czego oczekiwać powinien kupujący) w bardzo dobrym stanie. Plus taki, że można nabyć auta nieźle wyposażone, jak i Mazda prowadzi elektroniczną książkę serwisową dla aut od 2006 roku, także historia z ASO jest łatwo dostępna, np. tutaj:
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopi ... 50511&f=92
Do tego bardzo dobry silnik benzynowy 2.0 i skrzynia 6-biegowa.
tomekdk

14 Kwi 2017, 14:08

Wiem ze rocznik nie jest wyznacznikiem. Obecna auto mam z 2001 i jest ok,tyle ze za male. Sam nie wiem co kupic zeby nie bylo szrotem. Accord ok ale wyglad kombi mi sie nie widzi:/ seden lepszy
lukjach
Nowicjusz

Auto: Vw golf

15 Kwi 2017, 00:59

W tym budżecie możesz jeszcze popatrzeć na Fiat Cromę,tylko tutaj ciężko o egzemplarz w benzynie bo przeważają diesle.
velcapone
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 104
Auto: Subaru Legacy
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LC Matte Prototype
    Wersja LC 500h Matte Prototype to najnowsza odsłona coupé Lexusa, zaprezentowana na Barcelona Motor Show 2019. Samochód pokryto lakierem Space Orange, inspirowanym barwą zachodzącego słońca. Powłoka jest matowa, ...