Samochód od 10 do max 20 tysięcy zł

28 Maj 2016, 15:33

Witam wszystkich czytających mój post :)

Sprawa wygląda następująco zamierzam kupić samochód za 10/20 tysięcy zł. Czemu taki duży rozrzut w cenie aż o 10 tysięcy? A dlatego, że chciałbym zapłacić oczywiście jak najmniej ale bardzo zależy mi na jakości więc jestem w stanie dopłacić jeśli ktoś naprawdę doradzi mi samochód droższy ale warty swoich pieniążków.

Moje wymagania?
- 5 drzwi
- najbardziej preferowałbym sedan ale inne nadwozia też rozpatrzę
- ekonomiczny samochód bym mógł się wypłacić
- solidny sprzęt, tzn mało awaryjny
- auto używane będzie i na krótkie trasy i w mieście i poza miastem oraz na dłuższe wycieczki

Ogólnie jestem bardzo zainteresowany marką Audi której jestem miłośnikiem. Uwielbiam wygląd tych samochodów (chodzi o te droższe wersje po 100k zł+) i myślę na A4, A6 czy coś w ten deseń ale że mało się znam i nie wiem jak wyglądają inne aspekty tych samochodów dlatego jestem otwarty też na inne propozycje. Dziękuje z góry za wszelką pomoc! Pozdrawiam.
szajaa
Obserwowany

Auto: nie mam

29 Maj 2016, 12:57

W tej cenie kupisz A4 B5 i A4 B6. Najlepiej szukać z 1,8T, a jak się trafi quattro to warte jest swojej ceny (mimo podwyższonych kosztów serwisu). Wady to zawias standardowo i ...opinia o taniości, która powoduje, że auta są często niedoinwestowane i wpakowane mają najtańsze zamienniki - o wymianie oleju wielu ludzi zapomina, bo tak się znają na serwisie auta jak na jakości zamienników. Ma się zgadzać znaczek.
Z A6 trafi się tylko C5 ale tu musisz zdecydować, bo 1,8T trochę słaby do takiej budy już, a silnik V6 dużo palą i są droższe w serwisie (np. cena dobrego rozrządu to dla mnie pomyłka w takim popularnym aucie/silniku). Zawias też wada.

Tak to trochę poszwankuje elektronika, gdzieniegdzie pojawi się jakiś purchel na rancie, czy klapie.

Zalet nie wypisuję, bo sam je dostrzeżesz ;)
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010