Samochód osobowy do 15tyś.

13 Maj 2013, 16:22

Witam.Przejrzałem kilka tematów o autach do 15 kawałków ale każdy ma inne wymagania dlatego ja podam swoje indywidualne wymagania.
Typ: hatchback/sedan
Rodzaj paliwa: diesel
Spalanie: w okolicach 6-7l
Rocznik: najlepiej od 2003r.
Skrzynia: manualna
Jeśli chodzi o moc to najlepiej ze 100KM z poj. minimum 1600cc
Wyposażenie nie musi zawierać lodówki czy stołu bilardowego.Wystarczy wszystko co podstawowe w samochodach z roczników 2000-2010.
cena: jak wcześniej mówiłem do 15tyś zł.
Bardzo zależy mi też aby silnik był w miarę niezawodny,ponieważ właściciel(mój tato) będzie wolał częściej jeździć nim do pracy niż do mechanika :)
Samochód nie musi być też przestronny jak autobus.Zazwyczaj będą jeździły w nim max.3 osoby (z kierowcą włącznie).
Preferuje Renault Scenic.Co myślicie o tym modelu? [link do oferty na Allegro wygasł]

Czekam także na wasze propozycję.Dzięki i pozdrawiam.Kuba

edit. zapomniałem napisać,że koniecznie musi to być samochód 4/5 drzwiowy.
Ostatnio edytowany przez Kaspi, 13 Maj 2013, 17:27, edytowano w sumie 1 raz
Kaspi
Nowicjusz

Auto: Ford Mondeo Mk1
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994

13 Maj 2013, 16:45

Audi A3 w sam raz dla Ciebie:)
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
dany1994
Nowicjusz

Auto: Nie mam
Paliwo: Diesel

13 Maj 2013, 18:03

Szukasz takiego pół/vana??? Bo ten scenic tak mnie trochę zbił z tropu... Nie wiem jak scenic II wypada szczerze mówiąc. Więc nie będę mącił. Ale za to wiem że samochody z grupy VW były by tu dobrą opcją. Wszystko z 1.9 tdi pod machą. Skoda, VW, Seat, Audi. Na ten budżet może wpaść jakieś ładne A4 z 1.9 tdi. Ewentualnie w grę wchodzi jeszcze BMW 320d. Ale o ile zawsze polecam BMW. To myślę że w tym przypadku samochody z grupy VW będą najlepszą opcją. A jest ich sporo do wyboru na rynku.

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

13 Maj 2013, 18:16

Dlatego właśnie podałem link do ładnego Audi A3:) Renault to chyba nie będzie najlepsze rozwiązanie:)
dany1994
Nowicjusz

Auto: Nie mam
Paliwo: Diesel