Distrust napisał(a):Obczajałem tą porównywarkę chwilę wcześniej, ale zrezygnowałem bo wymagała podania peselu lub imienia i nazwiska, a ja mam uczulenie na podawanie danych osobowych w internecie, więc unikam tego dopóki nie jest to konieczne
Zgadza się, wymagamy trochę danych, ale to jedyny sposób na poznanie realnych stawek
Imię + nazwisko + PESEL jest wymagany, aby zrobić weryfikację Twoich zniżek w UFG (robi to każdy agent stacjonarny, gdy przeliczasz u niego OC)
Bez tego to co byś zobaczył na wynikach jest "pi razy drzwi" i często przed samym zakupem okazuje się, że z atrakcyjnej oferty za 450 zł robi się nagle 680 zł po weryfikacji
![Wink ;)]()
Dlatego zastosowaliśmy taki system, aby uniknąć wprowadzania klientów w błąd.
Jednak do szybkiego przeliczenia nie ma potrzeby podawania PESEL (możesz zadeklarować swoją historię, jednak jeśli zrobisz to źle to przy weryfikacji może być to o czym pisałem wyżej). Podobnie telefon i mail również nie są potrzebne do wyliczenia.
Co do "tańszych" firm to często tak wychodzi, ale nie dla każdego kierowcy
![Razz :P]()
Np. dla Ciebie może być najtańsze PZU, lub np. Gothaer, a dla innego Axa, czy Link4 dlatego trzeba porównywać składki
Jeśli chodzi o różnice to też ciężko to realnie przewidzieć, ale mogą być róznice w setkach.
Pozdrawiam,
Łukasz