REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Jak głęboka to była woda i ile jeszcze później jechałeś autem zanim zaparkowałeś w garażu?Kubalski001 napisał(a):wjechałem w dość głęboką wodę która prawdopodobnie zalała mi auto
Być może są to skutki wczorajszego wjechania w głęboką wodę albo jakiś zbieg okoliczności. Podczas nocnego postoju w garażu mogła powstać wilgoć np. na złączach wtyczek przez co pojawił się taki problem. Przyjrzyj się dokąd woda mogła zalać silnik i sprawdź widoczne złącza czy nie ma tam wilgoci. Zacząłbym od dokładnego osuszenia silnika i jego komory w której się znajduje. Na dworzu dzisiaj upał więc szybko wszystko schnie.Kubalski001 napisał(a):Samochód stracił jakąkolwiek moc i przyspieszenie , zegar temperatury silnika stoi w miejscu a obrotomierz jest poniżej 1000
Jak woda dostała się do z złączy elektrycznych to czasem bez ich wyczyszczenia długo mogą pojawiać się problemy. Ogólnie jechałeś jeszcze po przejechaniu przez głęboką wodę więc myślę że problem będzie właśnie gdzieś w zawilgoconej elektryce (takie mam przypuszczenia).Kubalski001 napisał(a):mój znajomy mechanik powiedział że jeśli auto po zalaniu jeździ to znaczy że nic się z nim nie stało , wystarczy je rozruszać ...