02 Kwi 2017, 19:46
No niestety inwestycja w food trucki nie należy do najtańszych,odpowiednie przerobienie pojazdu u sprawdzonego mechanika i wyposażenie go w kuchnię,lodówki,naczynia,płyty do smażenia i inny niezbędny sprzęt to wydatek lekko 15-20k a nawet i więcej. Do tego dolicz koszt zakupu samochodu to już Ci daje lekko ponad 30k.
Samochód to podstawowe narzędzie pracy,jak wiadomo powinno to być auto o gabarytach dostawczaka na tzw konstrukcji na ramie. Rama jest bardziej wytrzymała niż konstrukcja samonośna,dlatego lepiej nadaje się pod zabudowę gastronomiczną. Popularne marki wykorzystywane do przeróbki na food trucki to np. Fiat Ducato,Ford Transit,Citroen Jumper czy Peugeot Boxer.
W Twoim przypadku jeśli dysponujesz niewielką kwotą albo odpuścił bym sobie ten pomysł albo poszukał jakiejś osobówki która da radę uciągnąć przyczepę i skupił się na szukaniu już gotowej przyczepy choć i to może być ciężkie do zrealizowania.
Może pomyśl nad tym [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.