Samochód pod Food Truck

02 Kwi 2017, 19:07

Koledzy, Koleżanki. Szukam samochodu, który by się nadawał do przeróbki na food trucka. Chodzi mi o coś taniego, nie wiem jaki trzeba mieć budżet na sam samochód i czy 10 tysięcy wystarczy.
Pomożecie?
bart1500
Początkujący

Auto: Nie mam

02 Kwi 2017, 19:27

10k na samo auto czyli masz dodatkowy budżet na przeróbkę?

Skąd jesteś?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

02 Kwi 2017, 19:31

Gdyby się zmieściło w 10 z przeróbką to byłoby pięknie..

Jestem z pomorza. Myslałem o jakimś boxerze, ducato..
bart1500
Początkujący

Auto: Nie mam

02 Kwi 2017, 19:41

w tej cenie to samego busa nawet nie kupisz. Te Ducato i boxery o których myślisz to już dawno wysłużone auta większość przegnite. żeby coś sensownego wykombinować to jeszcze 10 musisz dorzucić.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

02 Kwi 2017, 19:46

No niestety inwestycja w food trucki nie należy do najtańszych,odpowiednie przerobienie pojazdu u sprawdzonego mechanika i wyposażenie go w kuchnię,lodówki,naczynia,płyty do smażenia i inny niezbędny sprzęt to wydatek lekko 15-20k a nawet i więcej. Do tego dolicz koszt zakupu samochodu to już Ci daje lekko ponad 30k.

Samochód to podstawowe narzędzie pracy,jak wiadomo powinno to być auto o gabarytach dostawczaka na tzw konstrukcji na ramie. Rama jest bardziej wytrzymała niż konstrukcja samonośna,dlatego lepiej nadaje się pod zabudowę gastronomiczną. Popularne marki wykorzystywane do przeróbki na food trucki to np. Fiat Ducato,Ford Transit,Citroen Jumper czy Peugeot Boxer.

W Twoim przypadku jeśli dysponujesz niewielką kwotą albo odpuścił bym sobie ten pomysł albo poszukał jakiejś osobówki która da radę uciągnąć przyczepę i skupił się na szukaniu już gotowej przyczepy choć i to może być ciężkie do zrealizowania.

Może pomyśl nad tym [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mini chłodziarka samochodowa – 1982 rok
    Każdy, kto miał okazję jeździć Toyotą Land Cruiser J200, zauważył, że w schowku ukrytym w podłokietniku między przednimi siedzeniami znajduje się chłodziarka na napoje. Urządzenie to doskonale spełnia swoją funkcję w trasie, ...
    Japan Taxi - aplikacja taksówkowa na telefony i tablety
    Toyota szuka sposobów na umocnienie swojej pozycji w nowych, przyszłościowych branżach, dlatego angażuje się w nowoczesne usługi transportowe, oparte na technologii łączenia samochodów w chmurze. W tym miesiącu ...