Samochód pod LPG 10-15 tys.

22 Cze 2020, 20:38

Patrząc na ogłoszenie możemy gdybać bez końca, auto trzeba po prostu obejrzeć na żywo. Jeśli masz daleko, to zawsze można wykupić sobie sprawdzenie auta przez eksperta (cena od ok 200zł)
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

23 Cze 2020, 08:13

Tylko pamiętaj o jednym że legalnie tym autem na kołach nie wrócisz (zostaje laweta albo wracasz po auto już z tablicami polskimi) no i handlarz z Radomia a jak wiadomo należy się takich wystrzegać.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

02 Lip 2020, 21:24

Mam problem ze znalezieniem czegoś konkretnego.. z tego wszystkiego zacząłem się rozglądać za kompaktami typu Focus MK2 i ten Leon II - jest coś jeszcze ciekawego z takich samochodów (wielkościowo)?

i jak to właściwie jest z Focusem pod LPG? Czytałem coś o omijaniu silników 1.8. Byłaby szansa w tym budżecie na polift?

Znalazłem coś takiego:
[link do oferty na Olx wygasł]

btw. a Fiat Bravo / Grande punto?
molszar7
Nowicjusz

Auto: PPPP

03 Lip 2020, 09:09

1.Ok można obejrzeć.
2.Ok.
3.Zdjęcia trochę z dupy...
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

03 Lip 2020, 15:18

Dzisiejsze znaleziska, tym razem nieco bliżej:

W pierwszym trochę niewiele informacji (benzyna) + kilka aut wystawionych od tego usera, drugi natomiast cenowo sporo wyżej (ale już benzyna + lpg), gość go sprzedaje po dość krótkim czasie użytkowania, ale z opisu wynika, że coś tam przy nim robił. Poza tym roczniki całkiem fajne.

Te silniki 1.6 to zgaduje, że nie będą zbyt zwinne? Z kolei z 2.0 jest bardzo trudno cokolwiek znaleźć (a 1.8 ponoć niepolecane). Zastanawia mnie też jak przy Focusie MK2 sprawdza się LPG.
molszar7
Nowicjusz

03 Lip 2020, 18:31

Ja bym się pochylił w pierwszej kolejności nad tym niebieskim.
W drugim ogłoszeniu jest negacja (nie zniszczone, nie palone) i nowomowa typu "najlepszy do", co zawsze mnie odpycha. Zwłaszcza w tandemie.
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

03 Lip 2020, 20:54

Hm nie wiem jak na olx to działa, ale ogłoszenie tego niebieskiego jak na wystawione wczoraj ma dość dużo wyświetleń. Przykładowo przy PW widać, że ogłoszenie o tym ID zostało stworzone najprawdopodobniej 6 czerwca. Dość długo więc stoi ten Focus. Drugi Focus od tego gościa ma wyświetleń jeszcze więcej.
molszar7
Nowicjusz

04 Lip 2020, 08:09

Ja bym celował w tego czarnego.
Niebieski od handlarza za śmieszna cene..
Barol
Awatar użytkownika

04 Lip 2020, 16:04

Z tym niebieskim rzeczywiście dam sobie spokój. Gość codziennie wstawia ten samochód jako "nowe" ogłoszenie, a w ciągu niecałego tygodnia cena spadła o 1k - niezbyt wiarygodnie to wygląda.

Generalnie poczytałem trochę o Focusie MK2 i w kwestii LPG do tego auta to zdania są mocno podzielone.. Za bardzo nie wiem jakich silników szukać, jakich unikać. 2.0 niestety właściwie nie do znalezienia, a 1.6 z 101KM to ponoć do tego auta trochę za mało..

@Barol, w jakich widełkach szukać tego Focusa skoro ówczesne 14 600 to śmieszna cena? Ten za 17 jednak trochę wychodziło ponad zakładany budżet.
molszar7
Nowicjusz

04 Lip 2020, 17:00

Czy ja wiem? Normalna cena jak za bieda wersję z małym benzyniakiem
mike
Moderator
Awatar użytkownika