Samochód pod lpg za ok 12tys dla kobiety

24 Sie 2018, 19:20

Z tym że w 1.8T mamy 2 rozrządy, jeden ten tańszy na pasku i drugi ten drogi na łańcuszku, z reguły nikt go nie robi jak nie słychać bo kosztuje ok 1500zł. Trzeba posłuchać czy nic nie dzwoni na ZIMNYM silniku. Przebieg już ma jaki ma a prawdopodobnie nie jest to oryginał jak to w PL bywa więc trzeba się z tym liczyć, podejrzenia trzeba mieć bo chce tanio jak na 1.8T po lifcie
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

24 Sie 2018, 19:29

To chyba go sobie podaruje i poszukam czegoś innego choćby ze słabszym silnikiem bo jest spory problem, żeby znaleźć jakieś ładne 1.8t
Weronika2020
Początkujący

Auto: Mazda 3
Silnik: 2.0 150KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

24 Sie 2018, 19:39

No w takiej cenie napewno, poza tym ja jakoś nie jestem zwolennikiem 1,8T w razie napraw koszta są dość wysokie a silnik nie jest pozbawiony wad. Nikt nie mówi że musi byc to bubel, bo możesz go kupić i jeździć jakiś czas i nie przydaży Ci się nic. Ja w takiej cenie byłbym ostrożny. Dobrze przemyśl czy potrzebne Ci auto z Turbo
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

24 Sie 2018, 19:50

Tak naprawdę to potrzebuję samochodu, który będzie świetny pod gaz i odczuję dużo większy komfort jazdy niż w cordobie 1.4 i tyle...szczególnie mam tu na myśli raz na rok jakąś dłuższą trasę typu 600km
Także turbo chyba jednak sobie daruję, szczególnie, że nie chcę zbierać mandatów.
Weronika2020
Początkujący

24 Sie 2018, 19:54

Kao napisał(a): bo chce tanio jak na 1.8T po lifcie

w 98 roku nie było poliftu, to jest przedlift wystylizowany - spójrz na wnętrze :)

a co do odpalania, ja bym go nie przekreślał, może być czujnik wału, chociaż dodanie gazu chyba by nic nie dało, może przepływka...a może pompa paliwa się kończy? Szkoda ze komputer nie był podpięty, pewnie jakiś błąd jest zapisany.

A w ogóle jechaliście nim? zbiera się?
A z tym rozrządem to oddzielny temat ale jak nie hałasuje to nie wiem czy jest sens się w to pchać? albo można przy okazji.

Poza tym wg mnie cena ok, nikt za to tak zaraz 10 tys nie da, bo za 11 ma pewnie polift, nowsza wersja elektroniczna 1,8T i 5 drzwi ;)
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Typ: Sport/Coupe

24 Sie 2018, 20:01

Zbiera się całkiem nieźle, ogólnie fajne autko ale no nie wiem...
Martwi mnie też wyciek którego diagnosta nie potrafił zdiagnozować.
Weronika2020
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Superb w nowym stylu
    Nowy Superb wprowadza ŠKODĘ na kolejny poziom w wielkim stylu. Nieziemski design rozpoczyna nową erę ŠKODY, czyniąc każdą podróż wyjątkowym wydarzeniem, a klasa premium właśnie stała się dostępna. Nowa ...
    Mniej spalasz, więcej masz - kluczowa jest technika jazdy
    Stosując odpowiednie techniki jazdy, w zależności od obecnego stylu jazdy, kierowca może zredukować zużycie paliwa nawet o 25%. Kluczowa jest prędkość i płynność, ale na poprawę efektywności energetycznej wpływa jeszcze wiele ...

24 Sie 2018, 20:08

Pionek napisał(a): 98 roku nie było poliftu, to jest przedlift wystylizowany - spójrz na wnętrze :)
fakt nie popatrzyłem na rocznik i na wnętrze :/ mój błąd, a potrudzili się trochę bo nawet zmienione klamki, lub całe drzwi.
Teraz cena daje inny obraz sytuacji :naughty: Ja też bym go nie skreślał z miejsca tylko lepiej prześwietlił, auto ma 20 lat więc nie ma co cudów oczekiwać
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

24 Sie 2018, 20:25

Weronika2020 napisał(a):Zbiera się całkiem nieźle, ogólnie fajne autko ale no nie wiem...
Martwi mnie też wyciek którego diagnosta nie potrafił zdiagnozować.

To fajny diagnosta :) generalnie wyciek może być ze wszystkiego nawet ze wspomagania może cieknąć tzn płyn.
Poza tym gość może nie być świadomy, zapewne kałuży oleju nie zostawia a nikt nie wchodzi pod auto sprawdzać czy cieknie czy nie..
Warto było by kompa podpiąć zwykły nawet laptop z oprogramowaniem i zobaczyć błędy, popatrzeć w bloki, sprawdzić czy temperaturę ma ok.
Może wejdź jeszcze na forum a3, być może zna ktoś to auto.
Albo zapytaj jak oni to widzą.

Ten pierwszy problem to może być niestety pompa paliwa: (trzeba by zmierzyć ciśnienie)

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Generalnie rób jak uważasz ale 1,6 za podobną kasę może też cieknąć i mieć problemy z odpalaniem i jeszcze wiele innych :)
to ja już wolę 1,8T
Pionek
Stały forumowicz

24 Sie 2018, 20:49

Najgorsze jest to że nie mam możliwości żeby go tak dokładnie posprawdzać :(
Muszę podjąć decyzję albo zaryzykować albo szukać dalej.
Weronika2020
Początkujący

24 Sie 2018, 21:40

No to musisz zadecydować, ale bardziej chyba chodzi o kase niż możliwości :)
Przecież można jechać do ASO, do jakiegoś poważniejszego serwisu samochodowego, nawet ewentualnie do firmy która stoi auta (chiptuning), w Czechowicach - Dziedzicach masz GTO/Digitun - zjedli zęby na 1,8T to będa wiedzieć wszystko o silniku.
Wreszcie możesz uderzyć do firm które extra na zamówienie oglądają auta i wysyłają ekspertyzę, opis usterek, wycenę, wszystkie pomiary, opinie rzeczoznawcy itd.

W sumie jak nie chcesz to daj sobie spokój ale to nie są nowe auta i w każdym coś może być i potem dojdziesz do wniosku że tamte były lepsze niż te co teraz albo że nie wiadomo co wybrać bo w każdym aucie jest wkład.
Z resztą możesz odpuścić obejrzeć inne i porównać, myślę że tak zaraz to A3 nie zniknie a może coś innego będzie fajniejsze ;)
Pionek
Stały forumowicz

24 Sie 2018, 21:59

Wiem ze diesel ale moze Cie zainteresuje bo widac ze przynajmniej ktos o niego dbal:

https://www.a3-club.net/forum/showthrea ... -PERE%A3KA

Warto szukac na takich forach.
bartez90
Aktywny

Prawo jazdy: 26 06 2009
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Audi A4 B6
Silnik: 1.8T BEX 230 km
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna

25 Sie 2018, 06:49

Ładny ale często robię też krótki trasy typu 3/5km i szkoda by go było.
Weronika2020
Początkujący

25 Sie 2018, 07:16

Ale pisalas ze robisz trasy do pracy po 30km w jedna strone. Czesto tak jezdzisz?
Poza tym to nie jest nowoczesny diesel z dpf, ktory sprawialby problemy w miescie, nic sie zapychac nie bedzie.
bartez90
Aktywny

25 Sie 2018, 07:16

Ale pisalas ze robisz trasy do pracy po 30km w jedna strone. Czesto tak jezdzisz?
Poza tym to nie jest nowoczesny diesel z dpf, ktory sprawialby problemy w miescie, nic sie zapychac nie bedzie.
bartez90
Aktywny

25 Sie 2018, 07:32

4x w tyg dojeżdżam na siłownie, 3x do skateparku poza tym czy w zimie w takim dieslu nie będzie problemu z odpaleniem? No i ceny ON ok 5zł gaz 2zł

PS. tak teraz czytam że to faktycznie świetny silnik... chociaż wcześniej w ogóle nie parzyłam na diesle bo zawszy gaz wydawał mi się lepszą opcją.
Weronika2020
Początkujący