Witam. Jaki samochód dla rodziny 2+2 możecie polecić? Jeden fotelik dla niemowlaka. Mam do wyboru: Ford B-Max 1.6 75KM tdci 2013 Ford Focus 1.6 tdci 115 KM 2012 Renault Clio ENERGY TCe 90KM 2013 Z góry dziękuję za odpowiedzi.
TCe już okazuje się porażką więc odpuść B-MAX i 75 konny silniczek to śmiech na sali, w tym momencie to takie minimum do Fiesty. Focus ma dobey silnik tylko sprawdzaj czy nie po flocie.
Przy takich przebiegach to benzyna lub benzyna z LPG, nie diesel
Toyota Corolla - ponad 40 milionów sprzedanych egzemplarzy 5 września Toyota Motor Corporation (TMC) poinformowała, że łączna światowa sprzedaż modelu Toyota Corolla, najpopularniejszego samochodu świata, przekroczyła w lipcu 40 milionów, osiągając 40,01 miliona sztuk. To ...
Lexus Polska nawiązał współpracę z Agnieszką Radwańską Od czasu powstania marki w roku 1989 w USA, Lexus, wytyczył nie tylko nowe standardy jakości produktu, lecz również zredefiniował koncepcję luksusu pojmowanego jako całość doświadczeń w odniesieniu do technologii, ...
Jest to 3 cylindrowiec rodem z kosiarki, przez podwojoną moc (900 w CC miała 41KM) silnik nie jest żywotny, już zaczynają przyjeżdżać do serwisu ludzie bo silnik wcina olej, co będzie dalej? Będą padać turbiny, potem rozsypie się silnik. Z ciekawości zapytałem w serwisie Renault ile może wytrzymać ten silnik- gościu odpowiedział mi że nie wróży mu więcej niż 200 tysięcy.
mike1735 na razie tak, co będzie dalej to czas pokaże.
Czyli jak rozumiem z trzech przedstawionych samochodów najlepiej wypada ten Focus? Ma on przebieg 50000km. Jeśli chodzi o większe spalanie w mieści to nie będę się tym raczej martwił. Bardziej zależy mi na bezawaryjności, komforcie jazdy i aby posłużył z 4-5 lat. I jak wygląda kwestia zimowego odpalania tego ropniaka przy załóżmy -10C?
dzisiejsze diesle nie maja większych problemów z odpalaniem w zimie ale jak chcesz użytkować auto w mieście to pamiętaj, że zapycha się szybko filtr cząstek stałych
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.