REKLAMA
Witam przymierzam się do zakupu samochodu do 10tys +, - 1000zł, samochodem jeżdżę przeważnie w weekendy choć czasem zdarza mi się też gdzieś jeździć w tygodniu rocznie wychodzi to około 5tys km, za niedługo urodzi mi się dziecko więc potrzebuję jakiegoś samochodu 5 drzwiowego, przede wszystkim BEZPIECZNEGO do którego spokojnie wpakuję wózek i jakieś bagaże, takie którym będę mógł pojechać spokojnie na jakąś wycieczkę w miarę komfortowo, chciałbym auto które się (przynajmniej statystycznie) mało psuje, ma tanie części, dobrą blachę(ponieważ będzie stało na dworze). Moc nie jest najważniejsza, ale tak żeby był chociaż trochę mocniejszy od mojego golfa 1.4 60km bo to jest porażka przy wyprzedzaniu i w ogóle przy jeździe. Koniecznie zależy mi też na klimatyzacji i na pewno chcę tylko i wyłącznie samochód benzynowy. Zastanawiałem się nad:
Astra II 1.6 8v (mój faworyt, z względu na małą awaryjność i bezkolizyjny rozrząd)
Renault Scenic I (nie wiem jaki silnik)
Golf IV 1.6
Citroen Xsara Picasso (nie wiem czy kasy starczy)
Ogólnie to nie znam się zbytnio na samochodach dlatego prosił bym o wyrozumiałość i rzeczową pomoc. Dziękuje