Samochód rodzinny do 40 000 zł

24 Maj 2010, 18:52

To dziwne... Mój Wujek ma 200cm i mimo tego bardzo wygodnie podróżuje Vectrą....
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

24 Maj 2010, 19:06

Bady93 napisał(a):[center]UWAGA!!! WAŻNE!!![/center]
Byliśmy z rodzicami ponownie w komisie i dostrzegliśmy VW Golf Plus ([link do oferty na Allegro wygasł] zdjęcie tylko dla pokazania co za samochód).
Przejechaliśmy się nim i samochód nas zachwycił, ale żeby się nie zakrztusić po zakupie. Czy samochód jest dobry czy nie ma z nim problemów. Jak z kradzieżami? Vectra C całkowicie odpada ponieważ ojciec jest wysoki i mimo podniesienia kierownicy całkiem do góry nie miał wygodnego miejsca siedzącego. Ten Golf jest sprowadzony z Francji, opłacony tylko gotowy do jazdy. Jedyne co nas na razie martwi to wysokie AC i serwisowanie co 6miesięcy za 1200, co w ciągu roku daje prawie 5tyś.

Czekam szybko na opinie ponieważ jak jesteśmy w 100% zdecydowani to w środę już go bierzemy, więc na zdaniu bardzo nam zależy.

Czemu co 6 miesiecy? zwykle jest co rok

Swoje auta serwisuje w ASO i ceny nie sa az tak wysokie
W tym roku bylem na 2 takich przegladach:
a) seat altea po 120k km duzy przeglad 800 zl bez rozrzadu(co 15k km)
b) mazda 6 po 80k km 600 zl(co 20k km)
Wiec 1200 jest mocno przesadzone...(zalezy jescze jakie miasto)
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

24 Maj 2010, 19:14

To początek Warszawy, nam też się wydaje że to trochę dziwne ale jak dobrze zrozumiełem serwis jest u nich.
Bady93
Nowicjusz

Miejscowość: Otwock

24 Maj 2010, 20:29

Pierwsze pytania jaki powinien być rodzinny samochód? Wygodny, bezpieczny, przestronny. Myślę że Volvo V50, na wspólne rodzinne wypady jest dobrą opcją.
Przedstawiciel Volvo na Forum
Napisz do mnie jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o samochodach Volvo
coronil
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

25 Maj 2010, 19:15

Volvo odpada, jakoś jesteśmy tak 3 na 3 przekonani do Golfa ale mamy czas do jutra podjąć ostateczną decyzję. Na innym forum napisali mi że w 2.0 TDI często mogą się sypać
pękające bloki silnika, problemy z turbinami, problemy z dwumasami (choć to w większości zajechanych nowych diesli), problemy z elektryką, problemy ze sterowaniem silnika, problemy z DPF (ma, prawda?)
Bady93
Nowicjusz

26 Maj 2010, 20:36

Najlepiej jechać z kimś kto kupił chociaż raz w życiu jakiś samochód mogą być jakieś niuanse na które normalnie człowiek nie zwrócił by uwagi.
Napisz do mnie jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o samochodach Volvo.
faldurf
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warsaw
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego kierowcy ignorują znaki drogowe?
    Według informacji płynących z Komendy Głównej Policji najczęściej wystawiane mandaty dotyczą przekraczania dozwolonej prędkości oraz za wykroczenie względem pieszych. Najnowsze badania pokazały, że prowadzący pojazdy ...

31 Maj 2010, 14:46

No i został zakupiony VW Golf Plus ;)
dwie fotki dla chętnych do obejrzenia
Kod: Zaznacz wszystko
[Aby wyświetlić zawartość tego pola musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Bady93
Nowicjusz