Witam Serdecznie Forumowicze/czki!
Planuje powoli zmiane auta - obecne Opel Zafira A 1.8 benz+lpg 124KM
Budzet jaki chce przeznaczyc ok 40tys zl
Autem jezdze po miescie - miasto Wroclaw wiec czasem sa korki (wlasciwie na mojej drodze raczej korki zbyt duze slowo tylko czesto zatrzymuje sie na swiatlach a tak nawet sie jedzie ) - do pracy wyjezdzam po 6 wiec wtedy mozna powiedziec lece bo jest jeszcze pusto.
Moja rodzina jest 3 osobowa i przez najblizsze 5 lat taka pozostanie a jako ze synek ma juz prawie roczej niedlugo zaczna sie jakies wyjazdy typu trasa
Panowie - powiem tak przejechalem juz od kad uzyskalem prawko ok 100tys i jezdzilem takimi autami jak BMW 735 e65 VW Passat 2.3VR 5, VW Bora 1.9 Tdi, Audi A4 1.8T no i najdluzej oplem zafira
Powod dla ktorego chce zmienic to to ze zafira juz niedostarcza mi zadnych wrazen z jazdy poprostu jade z punktu a do punktu B wiec chcialbym znalesc kompromis powiedzmy dobrym autem a ekonomia.
Jesli chodzi o Ewentualne LPG - to znam mega gazownika we Wroclawiu - Pawel Rzasa - ogarnia wszystko i dziala to idealnie
Przejdzmy do konkretow - powiem co mi chodzilo po glowie
BMW 120d - 177km - mega dynamika super wlasciwosci jezdzne tylko jezdzac do pracy ok 8 km w jedna strony czy oby dobry wybor ? - zaznaczam ze juz niedlugo zaczne robic trasy bo trzyba zwiedzic polske wzdluz i w szerz
Subaru Forester 2.5xt - prowadzenie super - adrenalinka tez jest - no i przedewszystki wysokie a to bardzo lubie w zafirze bo widze wszystko
minus wiem ze koszty subaru to nie opla - i wiem ze na dluzszej trasie wydech i dzwiek w aucie moze byc meczacy
Renault Laguna III - widzialem duzo pozytywow ale niewiem jaki silnik to moich potrzeb i miejsca gdzie jezdze)
BMW e39 - mysle ze mozna znalesc w tym budzecie fajne 528 albo 530i bogato wyposazone
Ford Mondeo Mk4 - Fajna opcja z silnikiem Volvo V5+T albo 1.9Tdci 125km (bez DPF)
Panowie powiem tak z jednej strony chcialbym diesla - zatankujesz i jedziesz dluga trase bez problemow i masz moment zeby jechac bezpiecznie i ekonomicznie - zadnych zabaw z lpg itp itd - wiec ze sa inne sprawy typu DPF i dwumasa.
Z drugiej strony nieoszukujmy sie 80% czasu auto jezdzi po wroclawiu wiec to nie najszybsze miasto jest - i do pracy mega daleko niemam wiec sadze ze w zimie to silnik sie nawet niezagrzeje
Chce zeby auto dostarczalo mi poprostu dodatkowo troche wrazen - bo inaczej opel zafira jest idealny
![Uśmiechnięty :)]()
Dziekuje za ewentualne sugestie opinie