Samochód sportowy co kupić do 3500 ????

22 Sty 2011, 00:08

Daewoo Lanos SPORT 1.6 16V
lanos zupełnie odpada bo
po 1 słabe wykonanie
po 2 dolewanie 1l oleju co 1000km to wg mnie przesada
po 3 słaba blacha
po 4 zaciski hamulcowe nie puszczają i blokują koła co jest ewidentną wadą (przy opcji abs)słabe i niepewne hamulce
po 5 bardzo miękkie zawieszenie
po 6 zacinające się pasy bezpieczeństwa w zamku
po 7 13 l na 100km w mieście (w kia przy 2000ccm^3 spala 13l)

uczyłem się kiedyś jeździć na lanosie zdecydowanie odpada
smigasek
Nowicjusz

Miejscowość: Pomiechówek

22 Sty 2011, 09:41

Gdzieś Ty sie naszłyszał takich głupot :shock:
Do Lanosa nie trzeba dolewać oleju,no chyba że już zacznie pić.
Słaba blacha,pod jakim względem??Blacha jest dobra i ocynkowana.
Bardzo miękkie zawieszenie??Lanos ma jedno z lepszych zawieszeń na nasze drogi.
Słabe i niepewne hamulce??U mnie przynajmniej były żyleta więc niewiem o co chodzi.
Co do spalania to fakt lubi sobie łyknąć ale 13l spali wtedy jak już ktoś ma ciężką noge,u mnie 1.6 na samej benie spalił góra 10l.
Ja niewiem skąd Ty takie brednie bierzesz :roll:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

22 Sty 2011, 11:43

Pewnie miał do czynienia z jakąś zarżniętą powypadkową sztuką.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

22 Sty 2011, 12:02

Albo już była wytyrana.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

22 Sty 2011, 12:19

smigasek napisał(a):
JerzyB333 napisał(a):J.w.
autor tematu ma niesamowite parcie zeby kupic totalny szrot:
nie lepiej jakas mazde 323f,

wg mnie mazda to jest szrot
po 1 części drogie
po2 mało części
po 3 nie ma w pobliżu mechanika który by się nią zajął

Dla czego sądzicie że moje propozycje to szroty??
Mam 6k zł i nie mam więcej więc muszę się zadowolić "czymś" w średnim stanie
kia sportage seria 1 mi się podoba alternatywą dla niej było by /subaru legacy z pierwszych lat produkcji .
Nie jestem aż takim fanem hondy czy nisana almera
nissan nie bo
po 1 mało części
po 2 drogie części
po 3 dużo pali

civic na nie
po 1 użytkownikami są młodzi ludzie tak jak ja czyli zajeżdżony na maxa

może się ktoś jeszcze wypowie/doradzi coś innego
Na innym forum radzono mi terenówkę +20lat lub fiat bravo/punto/panda
może jakiś kompromis ??

a może dozbierać +/-1000zł i kia sportage z w dieslu ??

Kolega dał Ci dobre prozpozycje a Ty mowisz ze Mazda Nissan to szrot a proponujesz Pande :shock: widać niemasz pojecia o czym piszesz... zainteresuj sie tym lanosem albo poglądaj jakas brave ale zaraz znajdziesz jakies argumenty na nie masz 6 tysięcy i jeszcze wybrzydasz hahah ze oleju trzeba dolać idz do salonu wyłóż 40 tysi i bedzie ok
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

22 Sty 2011, 13:28

Jak mazda zacznie się sypać a zacznie skoro jest z roczników 1995-2000 na pewno to ceny napraw przekroczą wartość auta dla tego mazdy są w takiej cenie i trudno o jakiś dobrą sztukę w tej cenie :(

[ Dodano: 22 Styczeń 2011, 12:34 ]
smigasek napisał(a):Ja niewiem skąd Ty takie brednie bierzesz

Jakiś czas temu mój ojciec był użytkownikiem lanosa i stale narzekał a to zawieszenie a to hamulce a to silnik /branie oleju po prostu była masakra w polo już tego nie ma mimo że starszy rocznik :)
smigasek
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi e-Evolution Concept
    MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT jest jeżdżącym prototypem, który odzwierciedla strategiczne kierunki, w których w przyszłości będzie się rozwijać marka Mitsubishi Motors. Łączy atuty samochodów typu SUV, ...

22 Sty 2011, 14:03

barol91 napisał(a):Bardzo miękkie zawieszenie??Lanos ma jedno z lepszych zawieszeń na nasze drogi.

Miękkie, a wytrzymałe to jest zupełnie co innego.

smigasek, kolego sory, ale [...] totalne głupoty. Koledzy dobrze mówią. Szukasz nie wiadomo czego. Żadne propozycje Ci nie pasują, a na prawdę koledzy radzą Ci to co najlepsze w tej cenie.

To co piszesz o Maździe czy chociażby Nissanie miało miejsce 15 lat temu i powtarzają to stare dziady. Do Nissana i Mazdy nie ma części :roll: Ręce opadają.

smigasek napisał(a):Jak mazda zacznie się sypać a zacznie skoro jest z roczników 1995-2000 na pewno

Z tego rocznika Mazda raczej nie będzie się "sypać". To bardzo wytrzymałe i bezawaryjne samochody. Jak kupisz padake to wszystko się będzie sypać.
Klakier
Początkujący

Miejscowość: Płock

22 Sty 2011, 14:52

A jak kupisz załóżmy ta Kie Sportage to też Ci sie będzie sypać i dołożysz do niego drugą wartość auta.Bo nie uwierze żeby ktoś normalny sprzedał Ci to auto w db stanie za grosze.

zobacz to [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] silnik do roboty i pewnie troche kosmetyki.
Barol
Awatar użytkownika

22 Sty 2011, 17:25

barol91 napisał(a):A jak kupisz załóżmy ta Kie Sportage to też Ci sie będzie sypać i dołożysz do niego drugą wartość auta.Bo nie uwierze żeby ktoś normalny sprzedał Ci to auto w db stanie za grosze.

zobacz to [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] silnik do roboty i pewnie troche kosmetyki.

nie koniecznie musi to być kia ale daewoo mnie jakoś nie przekonuje miałem tico silnik ok zawieszenie mierne blacha lipa mało bezpieczne,lanosa też miałem to też nie za ciekawie ,
jedynie matiz wujka sie nie sypał ale to już inna bajka i inna cena matiz to chevrolet matiz to jedno.

[ Dodano: 22 Styczeń 2011, 16:28 ]
Wiem że nie kupi się idealnego samochodu +15 lat więc nie wymagam zbyt dużo :)
do mazdy i nissana "zrezygnował" mnie mój mechanik który naprawia aktualnie polo

[link do autocentrum.pl wygasł]
smigasek
Nowicjusz

22 Sty 2011, 18:05

Powiedz wkońcu co chcesz bo teraz widze że zeszliśmy na Matiza.
Barol
Awatar użytkownika

22 Sty 2011, 23:35

Podałem przykłady daewoo z jakimi miałem styczność i o których nieco więcej wiem
nie interesuje mnie matiz podałem dla przykładu że dla innych krajów produkuje je Chevrolet
Głównie interesuje mnie kia sportage i fiat bravo ale wyłącznie z Niemiec

Co takiego jest w tym kia sportage że nie polecacie go., wiem że większość osób nawet w nim nie siedziała .Poza tym piszecie żeby brać mazdę -a kia ma silnik od mazdy MAZDA 626 2.0SOHC Mosty i napędy myśli koreańskiej ,brak zbędnych bajerów
smigasek
Nowicjusz

22 Sty 2011, 23:44

Za te pieniądze brałbym Bravo bo będzie napewno w lepszym stanie niż Kia.
Barol
Awatar użytkownika

22 Sty 2011, 23:52

Ja jak byłem ostatnio u mechanika , to stała na placu właśnie Kia Sportage i coś w pękło nie pamiętam już co . Ale wiem że tej część nie mogli kupic nawet nowej w serwisie KIA ,gdyż tych części już nie produkują . I skończyło sie na tym że ktoś musiał ręcznie dorabiać jej odpowiednik . Auto z miesiąc stało unieruchomione .
Kris
kris11kris12
Początkujący

Miejscowość: Słupsk
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Opel Astra 2.0Di
Silnik: 2.0Di 82km
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

22 Sty 2011, 23:59

opel calibra 2.0 16v bez wiejskiiiego tuningu i bedzie ok
mariusz
ontegoniewie91
Początkujący

Miejscowość: siedlce
Prawo jazdy: 07 09 2009
Auto: opel astra 1.7d

23 Sty 2011, 15:09

smigasek napisał(a):Jakiś czas temu mój ojciec był użytkownikiem lanosa i stale narzekał a to zawieszenie a to hamulce a to silnik /branie oleju po prostu była masakra w polo już tego nie ma mimo że starszy rocznik :)

smigasek napisał(a):do mazdy i nissana "zrezygnował" mnie mój mechanik który naprawia aktualnie polo

A jednak Polo się też sypie haha Albo mechanik tak dobrze serwisuje Ci samochody. Po tym co mówi wcale bym się nie zdziwił, że nie ma o samochodach zielonego pojęcia.

smigasek napisał(a):Co takiego jest w tym kia sportage że nie polecacie go

Tu nie chodzi o to, że ktoś Ci nie poleca konkretnie tego samochodu tylko, że za pieniądze które masz nie kupisz dobrego egzemplarza takiego auta.
Klakier
Początkujący

Miejscowość: Płock