Samochód sportowy co kupić do 3500 ????

04 Sty 2011, 14:33

Jasiek90 napisał(a):Proponuje coś takiego:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
lub
[link do oferty na Allegro wygasł]
szczególnie ten drugi to prawdziwa kieszonkowa rakieta :twisted: no i w przeciwieństwie do Tigry, Civica, Golfa czy Pumy to samochód który podczas jazdy może dać naprawdę sportowe wrażenia.
*linki przykładowe

nie mam jakoś przekonana do fiata i peugota poza tym są drogie w utrzymaniu

a prócz wyglądu nie różni się bravo od tigry/pumy ?? wg mnie silnik 2000 ma dość duże spalanie i lubi się psuć!
smigasek
Nowicjusz

Miejscowość: Pomiechówek

04 Sty 2011, 15:46

Fiat jest drogi w utrzymaniu :lol: odpadłem :mrgreen: do Fiata masz części za grosze i praktycznie każdy mechanik Ci go naprawi,podobnie z Peugeotem.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

04 Sty 2011, 15:57

Kup sobie boskie BMW :grin:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

04 Sty 2011, 15:58

Dokładnie.
No chyba, że chodzi o rzekomą awaryjność ale tu muszę Cię zmartwić, jeśli decydujesz się na hot-hatcha za 6tys. to musisz się liczyć z tym, że przez kilkanaście lat swego żywota był wykorzystywany do szybkiej/brawurowej jazdy bo raczej nikt nie dopłaca do mocnych silników by spokojnie turlać się z miejsca na miejsce więc będzie bardziej wyeksploatowany niż jego zwykły odpowiednik a co za tym idzie częściej niedomagał i to niezależnie od marki.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2000

04 Sty 2011, 16:04

Dokładnie tak,auta sportowego nikt nie kupuje na pokaz tylko żeby chociaż raz za czas go nieco przycisnąć.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

04 Sty 2011, 17:26

Wczoraj kupiłem za 1200zł 106 XSi, nie walony, rdzy nie widać, tylko lakier jak to w nich już było się "wysłużył" i ma co nieco nieudolnych poprawek. Poza tym osiągi ma, zawieszenie w pełni sprawne, środek jak nowy. Może klimy, elektryki nie ma, ale elektrykę to sobie można dokupić. A lakier się położy nowiutki. :grin:
A 16v to od 6 można startować, ale wiadomo że będzie coś do roboty.
dervu
Zaawansowany

Miejscowość: Lublin
Auto: Peugeot 106 XSi 16v
Silnik: 1.6 16v TU5J4
Rok produkcji: 1992
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Szyby samochodowe - wszystkie kody rozszyfrowane
    Szyba samochodowa jest elementem istotnym dla bezpieczeństwa. W nowszych pojazdach klejona szyba przednia zapewnia do 30 procent sztywności nadwozia. Ale właściciele młodych i oldtimerów powinni zdecydowanie postawić ...

04 Sty 2011, 21:03

po przeliczeniu wszystkie spalanie w fiacie bravo przy 2l pojemności spala 12 benzyny i 15 gazu to troszkę przy dużo porównując osiągi opla tigry i bliźniaka forda puma nie wygląda to za ciekawie ford i opel spalają średnio po 7 litrów pb do 9 litów gazu
peugot odpada ze względu na wyposażenie brak klimy i absBmw w ogóle mi się nie podoba.A może mazda 323 była by ciekawsza od ww modeli poza tym mało awaryjna lub opel vectra jak również Seat Cordoba

co myślicie o ww modelach
smigasek
Nowicjusz

04 Sty 2011, 21:07

dervu napisał(a):Wczoraj kupiłem za 1200zł 106 XSi, nie walony, rdzy nie widać, tylko lakier jak to w nich już było się "wysłużył" i ma co nieco nieudolnych poprawek. Poza tym osiągi ma, zawieszenie w pełni sprawne, środek jak nowy. Może klimy, elektryki nie ma, ale elektrykę to sobie można dokupić. A lakier się położy nowiutki. :grin:

Takie rzeczy to tylko w erze :twisted:
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Rok produkcji: 2001

04 Sty 2011, 21:17

dużo osób odradza mi opla tigrę /forda pumę nie podając żadnych konkretnych argumentów ,prawko posiadam od miesiąca i nie chcę cały czas pożyczać samochodu od starych w młodym wieku chciałbym się trochę wyszaleć pseudo sportowym samochodem .
głównie będę dojeżdżał do szkoły i ewentualnie raz na 3 miechy 500km na mazury
ktoś się wypowie na temat ww samochodów jak i na temat tigry/pumy/??
smigasek
Nowicjusz

04 Sty 2011, 22:01

A może tak Seicento po SWAPie??
np [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - lekka buda,żwawy silnik,dobry mieszczuch,no czego chcieć więcej.Ja na Twoim miejscu pomyślał bym nad nim,dozbierał troche kasy,potem sprzedasz seja dolożysz to co uzbierałeś i kupisz sobie nawet jakiegoś Golfa IV GTI.
Barol
Awatar użytkownika

04 Sty 2011, 22:08

barol91 napisał(a):A może tak Seicento po SWAPie??
np [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - lekka buda,żwawy silnik,dobry mieszczuch,no czego chcieć więcej.Ja na Twoim miejscu pomyślał bym nad nim,dozbierał troche kasy,potem sprzedasz seja dolożysz to co uzbierałeś i kupisz sobie nawet jakiegoś Golfa IV GTI.

autko nie ma klimy ani abs nie mam zaufania do przekładek silników i ogólenie do fiata
chcę coś pseudo sportowego najlepiej ww egzemplarze może ktoś jest posiadaczem pomoże przy wyborze tigra/puma i ww auta ??
silnik min 1.4 oczywiście tylko gaz wchodzi w grę :)

auto ma być tanie i bezawaryjne i max 6kzł
smigasek
Nowicjusz

04 Sty 2011, 22:20

Nie czarujmy sie,za dużo wymagasz jak na te 6koła.
Barol
Awatar użytkownika

04 Sty 2011, 22:24

Dokładnie,jeszcze fajnie by było jakby miało mały przebieg i było od dziadka który tylko do kościoła jeżdził :mrgreen: dozbieraj kasy tak jak Barol napisał i kup coś lepszego bo za te pieniądze nic ciekawego nie trafisz.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2003

04 Sty 2011, 22:51

PrezesArtek napisał(a):
dervu napisał(a):Wczoraj kupiłem za 1200zł 106 XSi, nie walony, rdzy nie widać, tylko lakier jak to w nich już było się "wysłużył" i ma co nieco nieudolnych poprawek. Poza tym osiągi ma, zawieszenie w pełni sprawne, środek jak nowy. Może klimy, elektryki nie ma, ale elektrykę to sobie można dokupić. A lakier się położy nowiutki. :grin:

Takie rzeczy to tylko w erze :twisted:

Więc chyba kupiłem to auto od Ery. :lol:
dervu
Zaawansowany

Miejscowość: Lublin
Auto: Peugeot 106 XSi 16v
Silnik: 1.6 16v TU5J4
Rok produkcji: 1992

05 Sty 2011, 00:13

Może zaczniemy od tego, że Tigra/Puma to są babskie samochody, a nie pseudosportowe....
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW