REKLAMA
Witam wszystkich forumowiczy. Jestem świeżym kierowcą i noszę się z zakupem pierwszego auta. Od razu przyznaję, że w temacie samochodów jestem zielony jak trawa, stąd moja prośba o pomoc w wyborze. Jak do tej pory najbardziej w oczko wpadła mi Toyota Celica np taka jak ta :
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Od samochodu oprócz wyglądu oczekuję głównie komfortu jazdy, nie zależy mi na ściganiu się po szosach, nie chciałbym też utonąć w kosztach wymiany podzespołów itp. Nie mam zamiaru robić setek kilometrów miesięcznie, raczej była by to jazda po mieście. Stąd moje pytania :
1. Czy warto inwestować kwotę max 7000zł w tego typu samochód z rocznika 90-93? (może lepiej odpuścić i kupić coś "brzydszego" a nowszego/tańszego ? )
2. Czy warto takie auto przerabiać na gaz i ile ewentualnie taka zabawa kosztuje ?
3. Gdzie teraz można najtaniej kupić samochód w Polsce/Europie ?
4. Na co głównie zwracać uwagę przy zakupie Celicii ?
5. Jak drogie są do niej części w stosunku do pozostałych może bardziej popularnych w Polsce aut ?
6. Jakieś propozycje co do alternatywy ? Może teraz łatwiej kupić podobne auto innej marki ,a np. taniej lub bardziej niezawodne ?
Za każdą odpowiedź z góry dzięki i przepraszam za moją amatorszczyznę