Samochód sprowadzony, po opłatach, jak tym wrócić ???

05 Maj 2011, 00:26

hej :) mam jeszcze takie jedno pytanie ;)
mam upatrzone 2 auta, jedno z niemeic drugie z włoch, oba są z tego co mówili mi sprzedający że są już po opłatach i całkowity koszt rejestracji to ok 250 zł....
tylko jak tym wrócić do domu na kołach żeby nie mieć problemów ???
Czy da się w takiej sytuacji wykupić próbne polskie tablice + ubezpieczenie z tym że pasowało by to ubezpieczenie na stałe, nie jakieś miesięczne tylko na cały rok bo taniej wychodzi :) ale jak później zmienić nr rejestracyjny auta w tym ??? czy da radę coś takiego wykombinować ???

plisss doradźcie coś :)
mxgts
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków

05 Maj 2011, 19:38

mxgts napisał(a):oba są z tego co mówili mi sprzedający że są już po opłatach i całkowity koszt rejestracji to ok 250 zł....

Czyli jak rozumię oczywiscie bad.tech.tez maja... :?: :?:
mxgts napisał(a):Czy da się w takiej sytuacji wykupić próbne polskie tablice

Jezeli masz kpl dokumentów niezbędnych do rej.to nie ma problemu.Idziesz do WK i dostaniesz normalne TR oraz PC na 30 dni...
mxgts napisał(a):ale jak później zmienić nr rejestracyjny auta w tym ??? czy da radę coś takiego wykombinować ???

Oczywiście ze zrobisz to bez problemu.Jezeli wykupisz ubezp.na tablice probne i płacisz za cały rok po po rejestracji w WK gdzie dostaniesz normalne TR i DR musisz ponownie odwiedzic ubezpieczyciela który na polisie wpisze aktualne numery rej.tego samochodu... :wink:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kultowe japońskie samochody sportowe
    Japońscy producenci nie bez powodu słyną z konstruowania zgrabnych roadsterów i wyjątkowych sportowych samochodów. Wiele modeli stworzonych w Kraju Kwitnącej Wiśni na stałe wpisało się w historię motoryzacji ...
    Burza za kierownicą - jak ją bezpiecznie przetrwać?
    Upalne letnie dni często kończą się gwałtowną burzą. Wnętrze samochodu jest wtedy raczej bezpiecznym miejscem, mimo to jazda w takich warunkach pogodowych może być bardzo niebezpieczna. Zagrożenie stanowią nie tylko silne ...