Samochód sprowadzony, po opłatach, jak tym wrócić ???

05 Maj 2011, 00:26

hej :) mam jeszcze takie jedno pytanie ;)
mam upatrzone 2 auta, jedno z niemeic drugie z włoch, oba są z tego co mówili mi sprzedający że są już po opłatach i całkowity koszt rejestracji to ok 250 zł....
tylko jak tym wrócić do domu na kołach żeby nie mieć problemów ???
Czy da się w takiej sytuacji wykupić próbne polskie tablice + ubezpieczenie z tym że pasowało by to ubezpieczenie na stałe, nie jakieś miesięczne tylko na cały rok bo taniej wychodzi :) ale jak później zmienić nr rejestracyjny auta w tym ??? czy da radę coś takiego wykombinować ???

plisss doradźcie coś :)
mxgts
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków

05 Maj 2011, 19:38

mxgts napisał(a):oba są z tego co mówili mi sprzedający że są już po opłatach i całkowity koszt rejestracji to ok 250 zł....

Czyli jak rozumię oczywiscie bad.tech.tez maja... :?: :?:
mxgts napisał(a):Czy da się w takiej sytuacji wykupić próbne polskie tablice

Jezeli masz kpl dokumentów niezbędnych do rej.to nie ma problemu.Idziesz do WK i dostaniesz normalne TR oraz PC na 30 dni...
mxgts napisał(a):ale jak później zmienić nr rejestracyjny auta w tym ??? czy da radę coś takiego wykombinować ???

Oczywiście ze zrobisz to bez problemu.Jezeli wykupisz ubezp.na tablice probne i płacisz za cały rok po po rejestracji w WK gdzie dostaniesz normalne TR i DR musisz ponownie odwiedzic ubezpieczyciela który na polisie wpisze aktualne numery rej.tego samochodu... :wink:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak ominąć przeszkodę na drodze
    Szybciej zapadający zmrok czy trudniejsze warunki atmosferyczne mogą opóźnić lub uniemożliwić wcześniejsze zauważenie przeszkody na drodze. Dodatkowo na jezdni może niespodziewanie pojawić się pieszy albo wybiec zwierzę. ...