Samochód typu sedan do 45 tys PLN, proszę o pomoc :)

30 Maj 2015, 12:23

Tak naprawdę to auto godne polecenia. Silniki diesla ma dobre, jest dobrze wyciszone i wykończone. Dobrze się prowadzi. U mnie by się nie sprawdziło tylko w kwestii wizualnej bo mi się to auto nie podoba :mrgreen:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

30 Maj 2015, 12:27

Dzięki za opinię !

Może i samochód nie wygląda jak audi albo BMW, ale za to jest wygodny i w przystępnej cenie jak na tak porządne auto.

Może ktoś inny się wypowie ?
HauX
Nowicjusz

Auto: nie mam

30 Maj 2015, 12:42

HauX napisał(a):wygodny

Miałbym watpliwości. Zawieszenie bardzo twarde, szczególnie jak na francuski samochód. Najgorsze, że 508 nawet jakoś genialnie się nie prowadzi. Może innt francuz, a mianowicie citroen c5. Tutaj można mówić o wygodzie, Hydropneumatyczne zawieszenie z pewnością można uznać za najlepsze w klasie. Te same diesla. I w przeciwieństwie do 508 ma dobre benzyny (nadal wierzę, że może łaskawie dasz się przekonać, że będziesz miał problemy z nowymi dieslami, a nie upierał się na siłę mimo, że się nie znasz). Do tego lubią gaz. Dorzucę jeszcze mazdę 6, hondę accord, mondeo, insignię, lagunę i coś z wyższej półki mianowicie volvo s60/s80/v70
Potrzebujesz jakiejś informacji o Peugeocie 307 lub mondeo mk4? Napisz na priv a postaram się pomóc :)
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.3 161
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

30 Maj 2015, 13:11

Jeśli chodzi o to czy diesel czy benzyna to na pewno jeszcze to przemyślę, tak wstępnie wolałbym diesela, ale co do tego jeszcze się zastanowię, a jeśli chodzi o citroena C5 to po prostu mi się nie podoba, za te pieniądze chciałbym kupić coś co fajnie wygląda (w moich oczach, wiadomo, że każdy ma swój gust) do tego deska rozdzielcza mi się niezbyt podoba. Ale oczywiście dziękuję za opinię, jak będę już kupował samochód na pewno się nimi pokieruję w jakiś sposób.
na razie mam 43 tys. i muszę sprzedać stary samochód, więc mam czas na zastanowienie się.
HauX
Nowicjusz

30 Maj 2015, 13:32

Ok :ok:
A pozostałe propozycje?
Potrzebujesz jakiejś informacji o Peugeocie 307 lub mondeo mk4? Napisz na priv a postaram się pomóc :)
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

30 Maj 2015, 15:57

Mondeo i insignie bym rozpatrzył, ale do końca nie jestem przekonany do tych samochodów, chciałbym się czegoś dowiedzieć o tym peugeocie, ale o tym chyba w innym dziale muszę napisać.
HauX
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    9 rzeczy, które musisz wiedzieć o nitro N2O
    Ludzie nieustannie czegoś poszukują – astrofizycy życia w kosmosie, biolodzy recepty na długowieczność, a tunerzy sposobów na wyciśnięcie jak największej mocy z silników. Ci ostatni mają najłatwiejsze ...

30 Maj 2015, 16:38

A patrzyłeś może na wersję exclusive c 5-ek?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Bo możliwe,że patrzyłeś na jakieś które mają "smutne" wnętrze, popatrz dobrze bo zdarzają się np rude/kremowe skóry w środku i już wtedy ten samochód wygląda klawo :)
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

30 Maj 2015, 19:41

Jeśli jesteś zdecydowany na 508 (a przekonać Cię chyba będzie ciężko) to lepiej pytaj na forum peugeota. Tu nikt takiego nie ma, więc szczegółów nie ma co oczekiwać. My możemy powiedzieć czy auto ok, czy silniki dobre itp
Aczkolwiek myślę, że przydałby się zimny kubeł z wodą bo jesteś potężnie napalony na peugeota i starasz się nie dostrzegać wad jakie ma (beznadziejna benzyna, nieciekawe zawieszenie). Sam chorowałem na to auto i naprawdę warto przemyśleć ten zakup
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

30 Maj 2015, 20:17

Fajnym rozeznaniem może być też jazda. Najlepiej idź do komisu pobliskiego gdzie stoi 508 i się przejedź, zobaczysz czy Ci pasuje. :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

30 Maj 2015, 20:31

Musisz sie tylko liczyc z tym ze wydajac na auto 45k i zakladajac ze bedziesz o nie bardzo dbal, audi.za te 3 lata nie bedzie mialo wiekszych sladow zuzycia np wnetrza i bedzie warte dalej ponad te 30k a taki peugeot czy citroen moze maks z 15-17 przy czym elementy wykonczenia i wnetrza beda watpliwej urody. wiec wez tez to.pod uwage chyba ze cie poprostu stac na to, ja niestety patrze szukajac auta w podobnym przedziale tez na to i dalej nic nie kupilem
que
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 01 1991
Auto: ferrari

30 Maj 2015, 20:33

Już nie gadaj takich głupot bo mnie oczy bolą. To nie Dacia gdzie odpadają klamki... A Audi się 30 razy bardziej zepsuje i co Ci z tego zysku przy odsprzedaży?
Koniu
Forumowicz VIP

30 Maj 2015, 21:53

Przejrzałem to wszystko, to rzeczywiście te C5 są całkiem ładne, zwłaszcza kombi, bo z nie wiem czemu ale francuskie sedany mi się nie podobają, ale ciekawi mnie to, że w niektórych C5 jest panoramiczny dach, co mnie pozywytnie zaskoczyło, dalej myślę o audi, ale chyba w moim budżecie nic fajnego nie kupię, z tym zawieszeniem to rzeczywiście niezła sprawa, regulacja pojemności bagażnika, automatyczne dopasowanie, ale co z awaryjnością tego bajeru ? Nie jest przypadkiem tak, że jak coś się z nim nie daj boże stanie, to nie będzie się opłacało naprawiać ?

Jeśli chodzi o to, że jestem napalony na peugeota to nie jest to prawda, po prostu działam tak, że po kolei analizuję wszystkie samochody, i dziękuję wam bardzo za pomoc !, zauważ, że pierwsze bodajże 10 postów dotyczyło głównie audi, następne 10 peugeota a teraz zaciekawił mnie Citroen
HauX
Nowicjusz

30 Maj 2015, 22:06

Hydro to największy + Cytryny. Nie psuje się, a jest mega wygodne.
Koniu
Forumowicz VIP

30 Maj 2015, 22:08

A jak z ich automatami ? W ogóle jakieś są ?
HauX
Nowicjusz

01 Cze 2015, 15:27

Podbijam, jako ze tez mi sie spodobalo to auto w wersji allure, podobno ma zajebiste osiagi i malo pali, musze sie przejechac. Co warta jest ta skrzynia z manetkami? To automat czy polautomat, w zestawieniu z 2.0hdi 163km? Spowalnia auto? Czy full automat spowalnia?
que
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 01 1991
Auto: ferrari