Samochód używany do 40tys. Rodzinny.

29 Mar 2015, 01:11

Witam wszystkich. Na starcie zaznaczę, że odwiedziłem kilka poprzednich stron, trochę poczytałem samemu.

Szukamy z żoną samochodu do wyżej wymienionej kwoty, nie oznacza to, że chcemy wydać równo 40 tysięcy ale jeżeli coś w tej kwocie byłoby naprawdę znacząco lepsze od tańszych egzemplarzy to nie byłoby problemu.

Kolejna sprawa to, że w najbliższym czasie planujemy powiększenie rodziny, więc miejsce na jakiś wózek dziecięcy i kilka dodatkowych rzeczy musi się zmieścić.

Najbardziej z tych dotychczasowych modeli, które znaleźliśmy najbardziej podobają nam się :

Open Insignia
Chevrolet Cruze
Mazda 3
Passat CC
Ford Mondeo Mk4
Citroen C5

Jeżeli chodzi o podróżowanie to głównie po mieście. Zakupy, praca, raz na miesiąc tak około 100km w trasę i raz do roku, może dwa gdzieś w nasz kochaną Polskę.

Na koniec chciałbym dodać, że żona jest bardzo uparta ;) i bardzo zależy jej aby samochód nie był z rocznika mniejszego niż 2009 oraz nie miał więcej niż 125tys przebiegu. Ja żadnym specjalistą nie jestem i nie uważam, żeby to grało tak ważną rolę i jeżeli ktoś mógłby również wypowiedzieć się trochę na ten temat, tzn czy warto również rozglądać za trochę starszymi modelami.
blog
Obserwowany

Auto: cos

29 Mar 2015, 11:10

Passata CC odpuść, bo nie ma w nim dobrych (trwałych) silników
Jak planujesz wożenie wózka to odrzuć Mazdę 3 i zastąp ją 6tką z silnikiem 2,0. Znacznie lepszy wybór przy Twoich wymogach.
Citroen też z silnikiem 2,0 jest bardzo dobrym samochodem. Podobnie Monedo.

Wymagania odnośnie roczniku i przebiegu odpuść, bo ważne aby auto było pewne ;) To w każdym temacie się powtarza.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volvo S90 - pierwsza publiczna prezentacja
    Pierwsza publiczna premiera najnowszego Volvo S90 odbędzie się podczas targów motoryzacyjnych NAIAS w Detroit. Stany Zjednoczone są dla szwedzkiej marki bardzo ważnym rynkiem zbytu, a miejsce premiery luksusowego sedana jasno ...