Samochód w trasy: 15-20 tys.

07 Mar 2021, 19:34

To mój pierwszy post, więc witam serdecznie! :)
Nie jestem specjalnie obeznany z motoryzacją, więc serdeczne dzięki za wszystkie cenne uwagi!

Otóż, szukam samochodu, którym będę głównie jeździć w dłuższe trasy (na pewno po całej Polsce, może rekreacyjnie dalej) i raczej często będę skręcać z ekspresówek i autostrad w mniej zadbane nawierzchnie.

W trasy będę jeździć z 2-4 dodatkowymi osobami, więc szukam auta, które wygodnie pomieści 5 osób. Sam jestem dość wysoki (1.94m), więc fajnie byłoby mieć dobrą regulację fotela kierowcy (ew. kierownicy), żeby się nie męczyć w ciasnocie. Fajnie byłoby też nie narzekać na głośność przy wyższej prędkości. Ekonomicznie myślę o silniku benzynowym, do którego da się dołożyć LPG. Bez różnicy czy manual, czy automat. Jakoś nie zastanawiałem się nad kombi, a bardziej SUV/sedan, ale chętnie posłucham, co bardziej doświadczeni doradzają.
Z ofert, które jakoś zwróciły moją uwagę, to:
1. Honda CRV II,
2. Kia Sportage II (po liftcie, ponoć głośna?),
3. Mazda CX-7 (podobno super, duży bagażnik, ale mało miejsca dla pasażerów z tyłu),
4. Grand Cheeroke III 3.7 (droższe w utrzymaniu?),
5. Honda Accord,
6. Ford Mondeo Mk3

Fajnie byłoby zmieścić się w przedziale 15-20 tys. +/- za auto :)
Janekkt
Obserwowany

07 Mar 2021, 19:44

Volvo S60 2.4 benz
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Kupuję samochód - gdzie rozglądać się za autami?
    Zastanawiasz się nad zakupem samochodu? Na pewno jest to dość stresująca chwila, patrząc szczególnie na fakt, iż nowości nie brakuje. Im więcej posiadamy pieniędzy, tym większy zakres możliwości mamy do wyboru. Niezależnie ...