Samochód w trasy: 15-20 tys.

07 Mar 2021, 19:34

To mój pierwszy post, więc witam serdecznie! :)
Nie jestem specjalnie obeznany z motoryzacją, więc serdeczne dzięki za wszystkie cenne uwagi!

Otóż, szukam samochodu, którym będę głównie jeździć w dłuższe trasy (na pewno po całej Polsce, może rekreacyjnie dalej) i raczej często będę skręcać z ekspresówek i autostrad w mniej zadbane nawierzchnie.

W trasy będę jeździć z 2-4 dodatkowymi osobami, więc szukam auta, które wygodnie pomieści 5 osób. Sam jestem dość wysoki (1.94m), więc fajnie byłoby mieć dobrą regulację fotela kierowcy (ew. kierownicy), żeby się nie męczyć w ciasnocie. Fajnie byłoby też nie narzekać na głośność przy wyższej prędkości. Ekonomicznie myślę o silniku benzynowym, do którego da się dołożyć LPG. Bez różnicy czy manual, czy automat. Jakoś nie zastanawiałem się nad kombi, a bardziej SUV/sedan, ale chętnie posłucham, co bardziej doświadczeni doradzają.
Z ofert, które jakoś zwróciły moją uwagę, to:
1. Honda CRV II,
2. Kia Sportage II (po liftcie, ponoć głośna?),
3. Mazda CX-7 (podobno super, duży bagażnik, ale mało miejsca dla pasażerów z tyłu),
4. Grand Cheeroke III 3.7 (droższe w utrzymaniu?),
5. Honda Accord,
6. Ford Mondeo Mk3

Fajnie byłoby zmieścić się w przedziale 15-20 tys. +/- za auto :)
Janekkt
Obserwowany

07 Mar 2021, 19:44

Volvo S60 2.4 benz
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...