Samochód z automatem do 40 tysięcy

27 Lut 2021, 15:29

Cześć wszystkim!

Szukam samochodu z automatyczną skrzynią biegów do jazdy po mieście. Mniej więcej raz na dwa miesiące będzie mi się też zdarzała wycieczka do innego miasta (około 300 km w jedną stronę).

Chciałabym zmieścić się w kwocie 40 tysięcy złotych. Dopiero zrobiłam prawo jazdy i będzie to mój pierwszy samochód. Bardzo podobają mi się Mini, ale w tym budżecie są dostępne egzemplarze z roczników 2009-2012 i nie jestem pewna, czy dobrym pomysłem byłby zakup takiego auta. Będę wdzięczna za wszelkie porady :)
Pianka
Obserwowany

27 Lut 2021, 19:02

Nie byłby to rozsądny zakup ale pomysł dobry :ok:
fate
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: krs/wwa
Prawo jazdy: 0- 0-2007
Przebieg/rok: 13tys. km
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna

27 Lut 2021, 20:23

Mini to niestety kupa złomu, auta szybko się psują a naprawy kosztują dużo.
Jeżeli iść już w takie auta kobiece to lepiej wybrać Fiata 500
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

28 Lut 2021, 11:51

Dziękuję za odpowiedzi! Fiat 500 również bardzo mi się podoba, ale zastanawiam się czy sprawdzi się na dłuższej trasie (tak jak pisałam, chcę czasem jeździć poza miasto) :unsure:

Jaki maksymalny przebieg, powinien mieć używany Fiat 500, żeby zakup miał sens? Na co jeszcze warto zwrócić uwagę? :)
Pianka
Obserwowany

28 Lut 2021, 13:25

Oczywiście, że się nie sprawdzi bo to nie jest auto robione z myślą o jeździe w trasie. Inna sprawa, że 300km to tak naprawdę żadna trasa i nie ma sensu kupować samochodu "na trasę" jeśli będzie ona incydentalna.
Osobiście przemyślałbym zakup czegoś z segmentu b. Nie spali więcej, będzie wygodniejsze a wymiary niewiele większe. Może jakaś fiesta czy corsa
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km