Samochód z charakterem, mocna benzyna do 30 tyś.

05 Mar 2019, 17:43

Siema, szukam samochodu w przedziale 25/30tyś, zależy mi na dobrych osiągach, mało awaryjnej konstrukcji i oczywiście tylko silniku benzynowym z mile widzianym LPG.
Auto musi mieć ponad 200 koni bo w tym momencie jeżdżę starym sedanem o mocy 209KM. Samochodem rocznie pokonuje 15 tyś, głównie są to trasy po 200 kilometrów ale też jazda miejska powiedzmy 60% trasy 40% miasto.
Kierowałem się w stronę E60 ale odpychają mnie koszty serwisu i awaryjność tych samochodów w dodatku jest ich bardzo dużo. Sporo dobrego czytałem o Lexusie Gs II z silnikiem 4.3, w oko wpadły mi jeszcze mocniejsze wersje Volvo S60 oraz Mercedes CLK 3.2 V6 ale do 5.0 także mnie ciągnie - w mercu boje się blachy. Nie ograniczam się do konkretnego typu samochodu, głównie jeżdżę sam lub w dwie osoby.
Dodam że jestem w pełni świadomy i przygotowany na koszt pakietu startowego, podstawowy serwis jak olej, tarcze, klocki wymiana płynów ogarniam sam.
Na co według Was warto zwrócić uwagę, jakie macie ciekawe propozycje?
Miejscowość nie gra roli, ale bardziej trzymałbym się w południowej części Polski, jeżeli trafi się coś dobrego to pojadę dalej.
MadMax656
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 04 2010
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Opel Astra

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Moc zamknięta w żelu
    Pierwsze powstały jeszcze w połowie ubiegłego wieku. Obecnie znajdują coraz szersze zastosowanie także jako akumulatory samochodowe. Choć po dziś dzień niektórzy nie potrafią sobie wyobrazić elektrolitu w innej postaci ...