REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Raziel11 napisał(a): trzeba bylo co chwile krecic bo raz bylo za zimno a raz za goraco
galakty napisał(a):Ludzie macie sprawne auta? Miałem Gulfa bez klimy, teraz Megane z klimą manualną, ja nie wiem... Wiem gdzie ustawić by po rozgrzaniu auta była odpowiednia temperatura i mi odpowiadała, przez całą zimę nie kręcę pokrętłem (chyba że szyby parują jak jest duża wilgoć na zewnątrz bo ostatnio to zima przypomina przedwiośnie). Nie wiem jak nie umiecie ustawić że trzeba kręcić co pięć minut...
Jak mi na 21 jest za gorąco to na 20 lub 20,5 będzie juz odpowiednio a w manualu nie da sie tego precyzyjnie ustawic, o to chodzi caly czasgalakty napisał(a):Ale po co mi ustawiać 20 czy 21 stopni? Wiem że jak ustawię pokrętło w daną pozycję, to mi taka temperatura odpowiada. Mam gdzieś ile to stopni, jest mi komfortowo.
W Leonie, Focusie i wielu innych autach działa idealniegalakty napisał(a):Nie wiem, ale w Golfie pomimo ustawienia np. 21 to temperatura i tak się waha, to nie jest super dokładne, precyzyjne i inteligentne urządzenie
Ale to nie jest argument, wiele sytuacji komplikuje sie przy krotkich odcinkach, zacznijmy wiec odradzac wgl zakup auta na krotkie odcinku Temat jest jeden z wielu co kto woli, wierze ze znajda sie tacy ktorzy nawet beda przeciwni czujnikom parkwaniagalakty napisał(a):Jest jeszcze jedna sprawa. Na krótkich odcinkach to automatyczna klima nie zdąży się ustawić. Lepiej na ręcznej sobie to zrobić lub właśnie jak dzida pisze otworzyć okno... I o ile zdrowsze.
lukasheek88 napisał(a): Czy macie manualne klimatyzacje ? Coś możecie o nich powiedzieć ?