Samochód z "duszą" do 25 000zł

11 Lip 2011, 21:14

Witam, poszukuję samochodu z tzw. duszą. Na zakup chciałbym przeznaczyć maksymalnie 25 000zł. Poszukuję samochodu 3-drzwiowego o usportowionym charakterze i rasowym wyglądzie. No i co jest największym problemem to oszczędnego. Samochody, które zwróciły moją uwagę to Alfa Romeo GT z silnikiem 1.9 JTD oraz Audi TT z silnikiem 1.8T. To moi faworyci, ale także proszę o inne propozycje. Zależy mi także na opiniach, które z tych dwóch aut Wy wybralibyście (pomińmy wygląd), z tego co wyczytałem to Alfa jest nieprzyzwoicie oszczędna, można na luźnie w cyklu mieszanym oscylować wokół granicy 6.5 litra na 100 km no i nie ukrywam, że niektóre modele GT posiadają piękną kolorystykę wnętrza. Proszę o podpowiedzi.
luqa90
Nowicjusz

Miejscowość: BD

11 Lip 2011, 21:51

Te Alfy strasznie rozne ceny maja, podejrzewam ze 50% ogloszen to takie pol poprzekrecane kapcie beda.

TT jest bardzo mala tak naprawde, praktycznie 2 osobowa, moze Mazda MX-5(Miata) cie zainteresuje tez? Kultowe autko w sumie.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

12 Lip 2011, 12:13

Ja bym doskładał jakieś 5 tysięcy i wtedy kupił tą Alfe w przyzwoitym stanie. Myśle, że nic bardziej "duszowego" a z takim silnikiem nie znajdziesz, bo JTD to super jednostki.
havoc
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
Auto: Porsche 911 Carrera 4 GTS
Silnik: 3.8 408 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

12 Lip 2011, 23:29

mercedes 124 coupe 2.3 manualna skrzynia , i paliwo po 3zł/1l czego chciec więcej od życia ;] no ale teraz przynajmniej merca mozna miec ;]dla mnie jedyne auto z dusza
Lester
Nowicjusz

Miejscowość: ze wsi

14 Lip 2011, 20:50

"auto z duszą" i "diesel" się wykluczają :) taką alfe to tylko z busso v6 atakować.
hesus
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Silesia
Auto: Is200
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak samochody autonomiczne zmienią nasze miasta?
    Samochody autonomiczne mogą całkowicie zmienić sposób przemieszczania się po miastach. Nie jest to odległa perspektywa – badanie przeprowadzone na zlecenie Renault Polska przez Kantar TNS wykazało, że większość ...
    Silniki Renault Energy F1 w bolidach Caterham F1 Team
    Renault Sport F1 i Caterham F1 Team potwierdzają przedłużenie współpracy w ramach Mistrzostw Świata FIA w Formule 1 na trzy kolejne lata. Od przyszłego sezonu, Caterham F1 będzie korzystać z silników Renault ...