Auto samochód na b1

13 Lip 2011, 19:17

witam .
Niedługo będę zdawał b1 i chciałbym kupić sobie jakieś auto . Mam dość mało funduszy max. 4000 zł. I chciałbym kupić sobie np. cinquecento(900,1100 najlepiej) i go odchudzić .
Załużmy , że kupiłem sobie takiego fiat-a cinquecento za jakieś 1500 zł. i co teraz ???
Załużmy , że waży te 549 kg. I idę do Stacji Kontroli pojazdów.
Ile kosztuje taki przegląd (zerowy ) ??? Jak dostanę taki świstek to co dalej ???
Czy na każdym przeglądzie będą sprawdzali jego wagę ???

Zastanawiam się czy nie kupić już odchudzonego (teoretycznie) cc , widziałem za 2500 zł.

Z góry dzięki
marolp
Nowicjusz

13 Lip 2011, 20:49

Z tego co wiem temat był wałkowany wielokrotnie.

Samochód kupujesz odchudzasz, jedziesz na OSK tam dostajesz papier że samochód ma odpowiednią wagę wtedy jedziesz tam gdzie rejestrujesz samochód i powiem Ci że sam wolałem kupić gotowy samochód bądź miałem też pomysł zlecić to firmie zajmującej się tym bo latania proszenia się itp jest poprostu masakrycznie dużo. Jeżeli masz chęci i czas oraz Twój rodzic/opiekun ma czas mogę napisać Ci dokładnie jak to wygląda ale pod warunkiem że nie znajdziesz odpowiedzi na forum ponieważ z tego co pamiętam gdy ja byłem przy zakupie i poszukiwaniach różnych alternatyw sporo takich tematów przejrzałem.

Cena wydaje mi się że zależy od stacji ale prosze się nie sugerować ponieważ mogę się mylić.

P.S niedługo sprzedaje swoje Daihatsu Cuore na B1 ; )
Rafalek7
Początkujący

Miejscowość: Zagłębie Dąbrowskie
Prawo jazdy: 23 08 2010
Auto: VW GOLF IV

13 Lip 2011, 21:54

Poszukaj już czegoś odchudzonego bo bawić sie w to nie ma sensu.
U mnie w mieście ostatnio też widziałem Cuore do sprzedania.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

14 Lip 2011, 07:42

Czy przy każdym przeglądzie będą sprawdzali jego masę ???
marolp
Nowicjusz

14 Lip 2011, 18:43

Raczej nie aczkolwiek przekonam się o tym gdyż za jakiś miesiąc jadę na przegląd ;)
Rafalek7
Początkujący

Miejscowość: Zagłębie Dąbrowskie
Prawo jazdy: 23 08 2010
Auto: VW GOLF IV

14 Lip 2011, 20:19

Też mi sie wydaje że raczej nie będą sprawdzali.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nissan NV200 - TAXI na ulicach Barcelony
    Nissan zaprezentował 22 listopada model NV200 oraz koncepcyjny pojazd e‑NV200 jako taksówkę miejską nowej generacji, przygotowując grunt dla pojazdów zeroemisyjnych w Hiszpanii i zapowiadając dalszy dynamiczny ...
    BMW 520d EfficientDynamics Edition BluePerformance
    Przyjazny dla środowiska, zrównoważony ekologicznie, nowatorski – oto atrybuty, jakimi musi wyróżniać się zwycięzca w tej kategorii. Najlepsze pod tym względem okazało się BMW 520d EfficientDynamics Edition ...