REKLAMA
Witam,
wczoraj przyjechał do mnie na niemieckich tablicach samochód sprowadzony z Niemiec. Właściciel to znajomy, zabrał tablice i dokumenty i wrócił do Niemiec, tam wyrejestruje samochód.
Instalacja założona bodaj w 2006 roku, chyba jakieś KME/BS
W dowodzie niemieckim jest adnotacja o zamontowanej instalacji gazowej - poniżej skan (za dużo z tego nie rozumiem, więc jeśli ktoś ma pojęcie, to proszę o wytłumaczenie):
[link wygasł]
Nie mam żadnych innych homologacji z gazu, tj. mam jakieś faktury za instalację itp. Ale homologacji nie znajduję.
Jest jeszcze potwierdzenie przeglądu, czy tutaj jest jakaś przydatna adnotacja o instalacji?:
[link wygasł]
Co muszę zrobić, by instalacja została wbita do polskiego dowodu (a wcześniej przeszła przez przegląd techniczny)? Oczywiście pytam o rozwiązanie w maksymalny sposób minimalizujące koszty, bo kieszeń już mocno nadszarpnięta
Ewentualnie, czy coś trzeba załatwić w Niemczech jeszcze przed wyrejestrowaniem samochu (jutro będzie wyrejestrowany)?
Czy posiadam komplet potrzebnych dokumentów?
Jakie kroki po wyrejestrowaniu samochodu należy podjąć?
Z gazem nie miałem nigdy do czynienia, a więc proszę o w miare przystępne tłumaczenie
Tak w ogóle, jest to jakaś dobra instalacja? Właściciel twierdzi, że za całośc zapłacił około 3tys. euro
Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam
Marcin