Samochód z Korei - czy warto sprowadzić?

09 Cze 2023, 15:11

Czy ktoś sprowadzał uzywany samochód z Korei
Ecio6
Nowicjusz

12 Cze 2023, 12:32

A jaki chcesz samochód stamtąd sprowadzić? Wiem że Japonii sprowadzają ale to muszę być naprawdę unikatowe auta żeby opłacało się w coś takiego bawić.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

12 Cze 2023, 17:53

Mam ogarniętą Kia Optima z 2016 z transportem 38 tys pod dom zostają tylko opłaty skarbowe więc myślę zamknąć się w ok 50
Ecio6
Nowicjusz

13 Cze 2023, 10:28

Porozmawiaj z rzeczoznawcą czy nie będzie problemów z homologacją.
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam

13 Cze 2023, 21:50

A myślisz że jak samochód nie był po wypadku to może być jakiś problem u Rzeczoznawcy. W korei jest ruch prawostronny oraz jest wszystko z systemami samochodu jak u nas w Polsce?
Ecio6
Nowicjusz

14 Cze 2023, 17:29

Nie rozumiem pytań.
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[2018] Audi A6 C8
    Jedno z najbardziej uwielbianych aut Polaków w nowej odsłonie. Jak to w Audi mamy rozwój stylistyki, a nie zmianę. Mi się podoba.

14 Cze 2023, 18:59

Masz rację wczoraj pisałem to na szybko. Chodzi mi o to że samochód nie jest po wypadkowy więc chyba u Rzeczoznawy nie będzie problemu. A po drugie to ruh jest prawostronny np w Japoni lewostronny i całe oprogramowanie jest w języku angielskim.
Ecio6
Nowicjusz

14 Cze 2023, 19:03

Rzeczoznawca będzie Ci mógł określić czy samochód będziesz mógł zarejestrować. Nie jest to popularny kierunek więc mogą się przyczepić - nawet o jakieś tabliczki znamionowe - wiesz jak to jest w urzędach. Lepiej zapytać niż sprowadzić a później się martwić.
Nie chodzi mi nawet o ocenę rzeczoznawcy aby wpłynąć na wysokość akcyzy/cła.
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

14 Cze 2023, 22:10

Wiem dlatego pytam się na m.in. forum bo zawsze ktoś tak jak np ty mądrze podpowie
Ecio6
Nowicjusz

15 Cze 2023, 08:50

I leć do swojego urzędu komunikacji i porozmawiaj na ten temat. Z diagnostą na SKP też nie zaszkodzi.
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika