Samochód z LPG do 3tys.

19 Sie 2015, 15:25

Można brać, od razu zrobisz blachę i będzie spokój a te okolice to normalka dla Astry :)
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

19 Sie 2015, 15:58

Koniu, wszędzie piszesz "blache zrobić i bez problemu" XD Samemu mam to papierem ściernym zeszlifować, położyć podkład, pociągnąć szpachli ewentualnie i pomalować farbą w sprayu :P ? Mógłbyś sie jakoś chcoiaż raz rozwinąć z tym "zrobieniem" blachy jakby to było małe piwo :D ?
kropek7
Nowicjusz

Auto: brak :)

19 Sie 2015, 16:18

Jesli to jest rdza powierzchowna to można samemu próbować walczyć. Jak już są dziury to oddajesz do blacharza. Reperaturka nadkola do Astry to będzie koszt 60-80zł, blacharz za wspawanie + zabezpieczenie weźmie 100-150zł. Gorzej z malowaniem bo to kwestia 250-300zł.. To nie są duże koszty jeśli nie mamy do wymiany połowy auta :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

19 Sie 2015, 21:41

Astra nie jest moja ale ją często użytkuje i od roku czasu sprawuje się nawet dobrze (aktualnie ma 287tkm - 99rok) i w ciągu roku padł tylko czujnik temperatury i przekażnik,sporo osób narzeka na pompy wody ale tutaj nie ma tego problemu.
Podjedż obejrzyj Astre nie zaszkodzi,nadkola i okolice wlewu to akurat normalne rzeczy gnijące w tych aśkach ale jeśli jest to początkowa faza to bez problemu sobie z tym poradzisz.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

19 Sie 2015, 23:36

Dobra , jadę jutro ją oglądać. Powiedzcie czy nie lepiej byłoby Audi80 ? Ponoć ma ocynk całej karoserii, a Astra F tylko przednie nadkola ... :/

EDIT:
[link do oferty na Olx wygasł]
Co o tym sądzicie pany ?
kropek7
Nowicjusz

20 Sie 2015, 06:05

Nie kombinuj tylko najpierw obejrzyj tą Astre.
Passat fajny ale dobre B4 kosztują jednak trochę więcej.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Kierowco, uważaj na silny wiatr
    Silne podmuchy wiatru mogą być bardzo groźne dla uczestników ruchu drogowego. Kierujący jest wtedy narażony na utratę panowania nad autem, zjechanie z toru jazdy, a w skrajnych przypadkach jego pojazd może zostać dosłownie ...

20 Sie 2015, 10:21

Dokładnie, jedź obejrzeć Astre a potem będziemy myśleć jak nie kupisz.
Passata nie kojarzę ale od Janusza :mrgreen:
Koniu
Forumowicz VIP

20 Sie 2015, 12:49

Dobra, dobra PO co ta przypinka jak świeżo wyciągnięta ryba na trawie XD :P Bede dzisiaj późnym popołudniem oglądać tą Astrę to zdam relacje co i jak.
kropek7
Nowicjusz

20 Sie 2015, 18:10

Nikt się nie spina tylko Ci doradza :P
Barol
Awatar użytkownika

20 Sie 2015, 20:45

Witam. Byłem dziś oglądać tą Astre. Ku*va jaki złom >_< ! Lewy tyni próg zżarty, oba tylne nadkola pożarte, maska przednia pogieta przy rancie też pordzewiała po obwodzie. Klapa od bagażnika pordzewiała przy zakończeniach. Spód patrzyłem na ile sie dało - wydawał być się w miarę zdrowy. Wnętrze mega rozj**e , fotele poprute całkowicie... szkoda gadać :P Przejechałem się trochę, auto miało zagrzany silnik już więc odpaliło bez problemu po 1 obrocie wału (nie wiem jak na zimnym by było). Przyspieszenie, trzymanie obrotów, dzwięk pracy samego silnika w porządku. Przy przyspieszaniu jednak coś bardzo dzwoniło niskim tonem... myślałem ze wydech, ale gość mówi , że to coś z przodu... nie wiem może przy kolektorze wylotowym. Cena utargowana na 2300zł z dużymi oporami . Jednak nie zdecydowałem sie. Dobra szukam dalej :)
kropek7
Nowicjusz

20 Sie 2015, 21:03

To pewnie stare zdjęcia wrzucił :roll:

[link do oferty na Olx wygasł] - błąd w mocy,ten silnik będzie miał 75km.
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł] - wygląda na dobrze utrzymaną.
Barol
Awatar użytkownika

21 Sie 2015, 13:24

Co sądzicie Panowie ? [link do oferty na Olx wygasł]
Ośmiozaworówka do LPG jak złoto, blacha niby w ok stanie...
kropek7
Nowicjusz

21 Sie 2015, 13:26

Fajne, flagi na rejkach na +. Tylko dopytaj czy na pewno 3k :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

22 Sie 2015, 13:57

Wygląda dość dobrze tylko ten stary gaz :roll:
Barol
Awatar użytkownika