Witam serdecznie. Od jakiegoś czasu szukam dla siebie nowego samochodu aby wymienić w końcu swoje wysłużone wozidło. Zdecydowałem się sprowadzić auto z Niemiec ale problem jest z wyborem modelu
Na wstępie zaznaczę, że na auto mam 20 tys i mowa tutaj już o ostatecznej kwocie po opłatach, serwisie itd.
Więc aby się zmieścić w kwocie szukam czegoś do 16 tysięcy złotych czym mógłbym jeszcze trochę pojeździć.
Wymagania dotyczące auta to:
- Klimatyzacja automatyczna
- Manualna skrzynia biegów
- Mało awaryjny i nie drogi w naprawach silnik
- Jeżeli silnik lubi benzynę to dobrze współpracujący z LPG
- Wysoka pozycja za kierownicą, dobra widoczność i nie kanapowe fotele (problemy z plecami)
- Bezproblemowa możliwość włożenia kamery cofania i radyjka z Androidem
W tym budżecie bez problemu znajduje dobre sztuki 2 samochodów. Scenica II i C-Maxa. Fordem (pożyczony) w wersji 1.6 TDCi jeździłem i dla mnie miał wszystko co powinien jeśli chodzi o wygodę za kierownicą, frajdę z jazdy i sposób prowadzenia. (Jednak te ok 20 tys rocznie może być mało dla Diesla, do tego teren podgórski i zimą lubi przymrozic)
Scenic II jak dla mnie na trochę za miękkie fotele (chyba, że spotkałem tylko egzemlarze z takimi
![Szczęśliwy :D]()
) i jak dla mnie jest on brzydki w środku, choć dużo lepiej wykonany, z tyłu na więcej miejsca i jest ogólnie przestronniejszy
Corolla Verso to kolejny samochód jaki znam i jaki mi się podoba, ale jego ceny to jakiś kosmos
Z tych 3 który byście polecili, z jakim silnikiem? A może warto zainteresować się czymś innym? Macie jakieś propozycje, uwagi do samochodów, na co zwracać w szczególności uwagę?
Serdecznie dziękuję jezdny za ew. Opinię? Pozdrawiam