Zapomniałem właśnie dopisać o tych silnikach z c4 i c5. Dużo osób uważa że to ten sam silnik... Z resztą nieważne
Ja będę tam przez około tydzień. Mam gdzie zamieszkać itd. Więc czasu mam troszkę.
Chciałbym uniknąć raczej komisów. Lepiej z pierwszej ręki. A siódme niebo to serwisowane w ASO, oczywiście z kwitami. Właśnie, jak jest ze sprawdzeniem samochodu w jakimś serwisie, czy np. nie było bite, lub ruda nie siedzi pod podwoziem?
Jeździłem już peugotem 206 w wersji bodaj r11 czy r16- jakaś bardziej sportowa wersja od podstawowej. Nie powiem, całkiem fajnie się nim jeździ. Jednak miałem małe kłopoty z elektroniką. Musiałem czasem wypiąć wóz z baterii...
Więc raczej szerokim łukiem od peugeota ze względu właśnie na elektronikę.
Kwota tak jak pisałem 8000 zł. No chyba że nie będzie jakichś problemów, to można wykupić 30 dniowe ubezpieczenie i miesięczna jazda na blachach niemieckich. Wtedy kwota może wzróść o 500zł. Więcej nie wydolę
Co o BMW sądzicie? 325 TDS, 2,5 dieselek, raczej kombi, rocznikowo 96?
Jak jest z awaryjność i ewentualną wymianą części(bez robocizny)?
Duże widzę wypowiedzi, że jednostka ta jest trwała, ale też inni mówią że awaryjną.
Jedni mówią że luksus za małe pieniądze, drudzy że będziesz miał wydatki w średnim wydaniu...
Jedni że części są tanie, a same awarie bardzo rzadko się zdarzają, inni zaś że części są jednymi z droższych, a jak się już coś posypię, to koszt 1/2 wartości samochodu.
Rozumiem że jest ogrom wypowiedzi za i przeciw, bo w końcu opinia jest jak odbytnica, każdy ma własną, prawda? Dlatego chciałbym zaczerpnąć informacji od niezależnych użytkowników.
Przykład:
[link do oferty na Allegro wygasł]
Do grona poszukiwań dołączam:
-Alfa 156 1.9 JTD- podobno jedna z trwalszych i elastyczniejszych jednostek.
Tak na marginesie: co miałeś na myśli że Ci się udało?
Pozdrawiam
![Smile :)]()