Samochód z niemiec

03 Cze 2009, 19:44

zamierzam kupić samochód do około 12tys. złotych. w samochodach kupionych od polskich wlascicieli zazwyczaj po kilku tys. km trzeba wymienić zawieszenie (polskie drogi). dlatego myślę żeby może pojechać do niemiec (niby tam są lepsze drogi więc może i m.in. zawieszenie będzie w lepszym stanie). jaki samochód polecacie? najlepiej żeby był silnik 1.6 (w benzynie oczywiście), buda pokroju fabii (chodzi mi o "ścięty" tył) i nie starszy niż z 2000 roku...
phoenix12321
Nowicjusz

Miejscowość: Biała Podlaska

03 Cze 2009, 20:26

czyli jakieś 2200 Euro ~ 10 tys + reszta na opłaty itp
hm.. może vw golf IV ale będzie bardzo ciężko znaleźć z silnikiem 1.6 iten rocznik za tą kaskę praktycznie niemożliwe wręcz.
andrewb25

03 Cze 2009, 20:49

moze tak Focus albo Astra I,w Polsce troche drogie ale w Niemczech pewnie znajdziesz taniej [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] albo jak znajdziesz w Niemczech to Astra II
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

03 Cze 2009, 22:57

phoenix12321 napisał(a):zamierzam kupić samochód do około 12tys. złotych. w samochodach kupionych od polskich wlascicieli zazwyczaj po kilku tys. km trzeba wymienić zawieszenie (polskie drogi). dlatego myślę żeby może pojechać do niemiec (niby tam są lepsze drogi więc może i m.in. zawieszenie będzie w lepszym stanie). jaki samochód polecacie? najlepiej żeby był silnik 1.6 (w benzynie oczywiście), buda pokroju fabii (chodzi mi o "ścięty" tył) i nie starszy niż z 2000 roku...
2000 rok za 12tys i to ma być cacko /chyba będiesz długo czekał/ a co do aut używanych w polsce to nijest tak najgorzej
wszystko zależy co to za auto bo np. vw t4,golf 3 zawieszenie mają bardzo dobre
honda też niejest taka słaba ale renault czy a4 to kłopoty .Szukając w tej cenie możesz traficna odpicowanego unfalla -pozdrawiam i życze dużo szcześcia
max23
Początkujący

Miejscowość: elbląg

03 Cze 2009, 23:29

nie zawsze jest tak jak napisałeś..zawieszenie niszczy sie od poziomu impulsywności cierpliwości i adrenaliny kierowcy :P jezeli ten poziom bedzie niski mozesz otrzymac samochod z niezniszczonym za bardzo zawieszeniem hehe...natomiast polecał bym Ci hmmm..

Honde Civic VI z 98r i mozliwe ze dostaniesz z silniczkiem 1.6 polecam poniewaz hondy z generacji V,VI,VII są mimo małych niedoskonałości bardzo cenione co widać na rynku europejskim,warto w niego zainwestować bo później można się cieszyć eksploatacją niezakłóconą przez poważne awarie,myśle ze ostaniesz ja za 10 lub jak dołożysz z 2 koła jeszcze :)

oraz..

Golfa 3 czy 4 tak jak kolega pisał są produkowane z mocnym zawieszeniem co w 3 jest odczuwalne w kwestii komfortu..co do 1.6 z serii IV to kupisz na pewno ale moze byc wadliwy idt
Z resztkami tchu...
<3 civic <3 DOHC VTEC <3
TOLEDO
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa - Marysin

04 Cze 2009, 00:50

A ja bym zaproponowal Corse C chociaz nie ma tam silnika 1.6.Sadze ,ze wystarczajacy bedzie 1.4 16 V 90 KM ECOTEC TWINPORT
Honda Civic V 1.5 101 KM-93'
Renault Safrane 2.0 12V 132 KM-94'
Rover 218 TD 1.8 88 KM-94'
Rover 216 GTi 122 KM-93'
Obecnie Rover 600 SDi 2.0 105 KM
Pawkaz
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: Rover 600 SDi
Silnik: 2.0 SDi 105 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nissan silniki SR20DE / SR20DET / SR20VET
    Cztery cylindry w układzie rzędowym. Pojemność: 2 litry. Zalety: dobry potencjał do tuningu, dostęp do części zamiennych. Silniki z serii SR20 to jedne z najbardziej uznanych silników Nissana z lat dziewięćdziesiątych ...

04 Cze 2009, 06:01

To może dziwne ale dla kontrastu i kolorytu i jako przeciwwagę dla stale tych samych proponowanych modeli włączę do "gry" takie auto jak Fiat Bravo 1,9 JTD...105 KM
Auto ładne,za niewielkie pieniądze,szybkie i ekonomiczne... :smile:
Proszę też pamiętac,że istnieją do kupna za te pieniądze fajne Seaty Ibiza...
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna