Samochód z pojemnym bagażnikiem dla rodziny do ok.20tys

05 Cze 2019, 15:19

Wysłużony Passat z 97r kończy pomału żywot i czas go zmienić. Sporo się zmieniło na rynku od czasów niezawodnych aut z lat 90-tych więc proszę o radę. Szukam auta z pojemnym bagażnikiem, może być kombi choć niekoniecznie. Z pewnością benzyna - auto rocznie będzie robić maks 10-12tys, głównie po mieście, ale też po pobliskich ekspresówkach. Co polecacie w tym przedziale? Mam też pytanie czy lepiej mniej dynamiczne auto (np. Skoda Fabia 1.4 86km za 21tys z przebiegiem 90tys z 2010) czy lepiej mocniejsze, no ale wtedy z wyższym przebiegiem np. Hyundai 1.6 i30 122km, kombi 2008r z przebiegiem171tys.
sengas
Nowicjusz

Zdjęcia: 2

05 Cze 2019, 16:03

Samochód ma być z niższego segmentu? Bo z tego co napisałeś ma mieć pojemny bagażnik ale podajesz modele o klasę niżej w których jest ogólnie mniej miejsca od Passata którym obecnie jeździsz.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

05 Cze 2019, 18:03

Mam się zmieścić w budżecie i raczej nie starsze auto niż powiedzmy 10-letnie. Obecny passat to sedan więc bagażnik nie jest też znowu jakiś ogromny. Rodzina 2+1 więc potrzebujemy miejsce, ale też bez przesady. Nie musi to być jakiś giga bagażnik.
sengas
Nowicjusz

Zdjęcia: 2
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Cyfrowe lusterko wsteczne - Lexus LS
    Piąta generacja Lexusa LS wyposażona jest w wiele elektronicznych udogodnień, takich jak pakiet bezpieczeństwa czynnego z funkcjami automatycznego prowadzenia czy 24-calowy, kolorowy wyświetlacz HUD. Łatwą do przeoczenia, ...