Samochód z salonu do 50 tys. - jaki?

23 Sty 2015, 22:01

Cześć,

zamierzam kupić auto z salonu, ale mam na ten cel do dyspozycji 50 tys. Jaki samochód warto zakupić w takiej cenie? Jeśli chodzi o wymagania to chciałabym aby był to hatchback lub sedan i aby miał co najmniej 100 koni. Myślałam o Toyotcie Yaris, ale żeby dobrać fajne wyposażenie to doradca z salonu wyliczył mi cenę lekko ponad 56 tys. Gdzieś przewinęły mi się też takie auta jak Citroen C-Elysee, Renault Fluence, Ford Fiesta, Fiat Linea, Peugeot 301 czy Chevrolet Aveo Sedan.

Liczę na Waszą pomoc, bo w zasadzie mój zakres wiedzy na temat aut jest znikomy. Co warto kupić żeby nie straciło zbyt szybko na wartości?
Eweliśka
Obserwowany

Auto: Nie mam

24 Sty 2015, 00:29

Jak chcesz aby auto szybko nie straciło na wartości to może rozważ jakiś DEMO CAR z salonu czyli auto do jazd próbnych one mają mały przebieg i spadek wartości już za sobą największy oczywiście oraz są dobrze wyposażone.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

24 Sty 2015, 11:03

Zobacz sobie Honde Jazz bardzo dobre auto, mało traci na wartości i nie ma bolączek. Ewentualnie KIA.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

24 Sty 2015, 12:21

Focus Mk3 przedlift, megane III. Poszukaj może jeszcze coś zostało. Były za ~50k z klimą, el. szybami itd, z silnikiem 105KM-Focus, 110KM-Megane
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra