REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
959rn napisał(a):albo clk 500tka i gazowalne to
959rn napisał(a):Saaab to już przoduje w kategorii silnik wynalazek. Masz łańcuch rozrządu, hehe ale to jest łańcuch który się wyciąga, nie pamietam czy koła zębate tez sie wycierają, ale naprawa kosztuje około 10k dostępność czesci i naprawa raczej tylko aso
959rn napisał(a):dużo pali słabo jedzie
959rn napisał(a):Is250 już nie ma w sobie nic z rozslawionej bezawaryjności starych lexusów, dużo pali słabo jedzie.
959rn napisał(a):Hyundaia to nie znam w ogóle,
ch00dybcn napisał(a):najfajniejszy jest IS300 I generacji, ale ciężko dostać plus ma swój wiek
959rn napisał(a):Ja bym kupił tego focusa, albo jakieś volvo z tym silnikiem r5 turbo. Znaczy nie. Ja bym kupił diesla, ale w tym konkretnym wypadku to tak jak mowie. Chyba, ze jakieś v8...ten cały to lexus ma spoko niby, albo clk 500tka i gazowalne to.
dzida napisał(a):W Saabie polecam 2,0T
dzida napisał(a):Autorze, w Twoich typach i tak odpada, bo jest wtrysk bezpośredni (nie do LPG)
raczej nie tym bardziej że auto było sprowadzone z Niemiec. Ogólnie wygląda dobrze nie ma za bardzo czego się przyczepić, drzwi pasażera jedynie coś mi nie pasuje ale zdjęcie pod światło więc nie będę potwierdzał. No i ta cena to z lekka przesada. No ja rozumiem że trzyma cenę no ale bez jaj.ch00dybcn napisał(a):http://allegro.pl/lexus-is-300-2002r-16 ... 09503.html
Czy przebieg 165 000 jest realny w takim aucie?
ch00dybcn napisał(a):Mowa o IS250?
ch00dybcn napisał(a):Dzięki za opinię. Czyli wg ciebie albo Focus ST albo Volvo z 2.5 z pięcioma cylindrami - czytam, ze to praktycznie te same silniki, bardzo chwalone.
Jedynie wygląd Volvo jest dla mnie zbyt mało "odważny".
raczej mk4, a i nie jest to wersja ST, ot Mondeo z dużym silnikiemInvi napisał(a):W sumie z tym samym silnikiem masz mondeo mk3 st
dzida napisał(a):na tle:
959rn napisał(a):
Saaab to już przoduje w kategorii silnik wynalazek. Masz łańcuch rozrządu, hehe ale to jest łańcuch który się wyciąga, nie pamietam czy koła zębate tez sie wycierają, ale naprawa kosztuje około 10k dostępność czesci i naprawa raczej tylko aso
959rn napisał(a):
dużo pali słabo jedzie
dzida napisał(a):świeć nas fachofffcu w czym jest problem. Szczególnie na tle pozostałych typów. Chciałbym zobaczyć Twoją kolejną porażkę
Spoiler: będzie "bębny VVTi", które były wadliwe w 2 rocznikach i robi się za grosze w stosunku do wartości całego samochodu - rozwiązuje się problem na zawsze (czyt. nie wróci).
Faktem jest, że nie ma tam sportowego zacięcia poza RWD. Na pewno pali więcej niż rower ale lepiej jedzie niż rower.
Autorze, w Twoich typach i tak odpada, bo jest wtrysk bezpośredni (nie do LPG)
dzida napisał(a):Twoja wypowiedź sugeruje, że nie znasz żadnego z tych aut, a nie tylko Hyundaia. Ja miałem z nim doświadczenie, (czyli o tyle więcej niż Ty w pozostałych) i nic nie potrafię o nim powiedzieć na podstawie "przejechałem się"
dzida napisał(a):Ogólnie jego wada to cena ale rodzi się zaleta, bo te auta nie tanieją wcale. Kupowałem ponad 2 lata temu "200tkę" i chodziły po tyle samo. Jak to napisał "pseudoznaffca", który jeździ rowerem (sam tak napisał) że dostępny jest tylko automat ale to nie ten automat z IS 200 gdzie były tylko 4b - jest tam opcja manualnej zmiany biegów. Jak się lubi machać wajchą to trzeba iść do konkurencji, bo manuale były tylko w wersjach z USA.
dzida napisał(a):Sportowy diesel
łysy napisał(a):Focus ST mk2 to chyba najlepsze rozwiązanie na "tanią", szybką jazdę w miarę nowoczesnym, używanym samochodem. Największe atuty to:
- wyśmienity, doskonale znany mechanikom silnik - 320 Nm, 6,8 s. do setki, lubi LPG (sąsiadowi pali 14 l./100km LPG w cyklu mieszanym, a w ogóle go nie oszczędza), pięknie brzmi, trudno go zniszczyć,
- koszt części porównywalny z cywilnymi Focusami (bo technicznie to w zasadzie najzwyklejszy Focus z innymi sprężynami), wyjąwszy oczywiście takie rzeczy jak klocki czy tarcze.
Wnętrze owszem, szału nie robi, ale nie będzie przynajmniej trzeszczeć jak w Saabie czy w Hondzie.
Zasadniczy minus to kiepska dostępność - ciężko znaleźć coś seryjnego, niezakatowanego i niesprowadzonego świeżo ze Szwajcarii.
959rn napisał(a):accent to nie samochod.
959rn napisał(a):Taki pseudo lexus, a przeciez firma miala z zalozenia rozpieszczac komfortem i bezawaryjnoscia.
959rn napisał(a):Chcialbym zobaczyc na wlasne oczy jak one sie sprzedaja z godziny na godzine hehe.
959rn napisał(a):Nie wiem jaka jest definicja sportu
959rn napisał(a):do sasiada 335d skacza sportowe fury i cos mu odskoczyc nie moga
mike napisał(a):raczej mk4, a i nie jest to wersja ST, ot Mondeo z dużym silnikiem
tak czy siak w mk3 (znanym z rdzewienia i kiepskich diesli) nie było 2.5t, a na v6Invi napisał(a):Jednak mk3 st, miało być sportowe zacięcie a nie mondeo z dużym silnikiem
można się zainteresować GT (tą na 147) v6, albo... poszukać 147/156 GTAInvi napisał(a):BTW ładne coupe?
AR Brera