REKLAMA
Jako osoba która od 3ms szukała samochodu pozwól, że i ja się wypowiem
Jeśli to ma być pierwszy i wspólny (poniekąd) samochód to radzę się wstrzymać przed wydaniem pieniędzy których nie macie Zwłaszcza na nowe auto które będzie tracić ogień na wartości przez pierwsze 3 albo i więcej lat.
Twój facet kupuje auto z rozsądkiem który się ceni. Ty chcesz kupic sercem które często podpowiada coś co niekoniecznie jest najzdrowsze szczególnie dla portfela
Poszukajcie auta od osoby prywatnej bo to zawsze zdrowiej, nie szczędźcie na badanie techniczne po pierwszym obejrzeniu auta bo lepiej wydać 50 zł na diagnozę niż wdupić za przeproszeniem na minę bez kosztów
Ja z mojej strony polecam Corolle e11 która zarówno w dieslu (d4d) jak i w benzynie jest autem cudownym i wspaniałym jeśli chodzi o koszta i eksploatację. (mam to chwalę a co XD)
Oprócz tego macie jeszcze Astre g, Peugeota 2,0 HDI/1,8 benzyna i inne polecane w tym temacie.
Jako szczęsliwie zakochani radzę nie skupiać się tak na samochodzie a energię przenieść do łoża gdzie zmarnowane nerwy i dyskusje można przełożyć na coś zdecydowanie bardziej pożytecznego
PS: JA też wybieram tv i sprzęty rtv po tygodniu albo i dwóch przeglądania forum i innych poradników. Z samochodami to jednak nie działa bo kupujecie używkę a tu już ważniejszy jest stan auta niż sama marka często.
Nie ufaj nigdy znajomym i fachurom Zenkom i innym bo tacy ludzie często mają przekonanie do jednej słusznej marki i często jest to VAG bez żadnych argumentów.... po co być nudnym?
Auto kupuje sie po klepnięciu 3 zasad
-Podoba się Wam?
-Stać Was na nie?
-Spełnia warunki które sobie postawiliście?
Jeśli fura spełnia warunki i jest w dobrym stanie nie ma sie co zastanawiać