Samochód za 1500zł i skąd wziąść paliwo?

12 Wrz 2008, 16:30

Mam taki problem. Mam 18 lat i 1500 zł. Za te pieniądze myślę że kupię tylko maluszka, lecz rodzice nie dadzą mi na paliwo gdyż sądzą ze mi samochód nie potrzebny. Więc musze sam skombinować kase na paliwo. I tu moja prośba: Macie jakiejś pomysły na zarobienie paru grosza w weekendy. Z góry dziękuję. Dodam że jestem z Lublina jak by co.
mamuska
Początkujący

Miejscowość: Lublin
Prawo jazdy: 14 03 2008
Auto: BMW=>TOYOTA=>PASSAT
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

12 Wrz 2008, 17:43

Nie pozostaje ci nic innego jak raz w tygodniu kupić gazete i poprzegladac ogłosszenia o pracę lub skorzystć z internetowych wyszukiwarek tego typu. Zapewne znajdziesz jakieś roznoszenie ulotek, rozwożenie pizzy albo pracę na stacji benzynowej ;) Może umów się z rodzicami, że za jakiś zakres dodatkowych obowiązków będą ci płacić ... ?
rally_jf
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

12 Wrz 2008, 20:33

Tez myślałem o pizzy i w najbliższym czasie odwiedzę pare pizzeri.
mamuska
Początkujący

Miejscowość: Lublin
Prawo jazdy: 14 03 2008
Auto: BMW=>TOYOTA=>PASSAT
Paliwo: Benzyna + LPG

14 Wrz 2008, 16:59

Może ręczna myjnia samochodowa? W niektórych miastach wiem, że jest zapotrzebowanie jeśli chodzi o ludzi...po prostu są wolne miejsca. Pozdrawiam
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2001

14 Wrz 2008, 18:43

Za taką cenę to Cinquecento wyrwiesz. U mnie był kiedyś maluch za 50zł. Tylko blacha do zrobienia. :P A co do pracy, to może w jakimś warsztacie jako przynieś-podaj-pozamiataj? Pomocnicy nie zarabiają źle.
tweedy
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Krk

14 Wrz 2008, 19:25

ja mając 17 zasuwałem w pizzeri (telepizza) placili mi 5 pln za h + 30 gr za zrealizowanie zamówienia tzn za dostarczenie pizzy - pracowałem po 8-10h więc miałem te 40-50 pln dziennie + około 20 wyjazdów czyli + 6pln z napiwków srednio około 40 pln :) nie było źle byłem zadowolony , choć praca męcząca
EXAL
Aktywny
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak dobrze zaplanować podróż samochodem?
    Wybierając się w dłuższą podróż samochodem powinniśmy się do niej wcześniej przygotować aby uniknąć niespodzianek w trasie. O tym jak dobrze zaplanować podróż samochodem piszemy w kilku punktach które ...
    Samochody elektryczne – co warto wiedzieć?
    Przyszłość motoryzacji będzie elektryczna – co do tego nikt nie ma wątpliwości. Co to oznacza w praktyce? Ile kilometrów można przejechać samochodem wyposażonym w taki napęd? Czy zadziała w deszczu? Jak zmieni ...

14 Wrz 2008, 20:17

A zwracali oczywiście za paliwo + amortyzacja części samochodu?
rally_jf
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

14 Wrz 2008, 22:23

Ja robiłem na skuterze :) , było tak , że jeśli skuter nie miał paliwa płaciłeś za swoje ale brałeś fakturke i oni się z tobą potem rozliczali - co tydzień wypłata. Jeśli były jakieś usterki skutera to oni oddawali do serwisu i tyle.
EXAL
Aktywny
Awatar użytkownika

23 Wrz 2008, 11:35

hmmm ... roznoszenie ulotek ?? 8)
Kto za młodu głupim nie był ten na starość nie zmądrzeje...
bbr86
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych