Samochod za 4-5 tys

10 Sie 2014, 20:00

Moonset napisał(a):i nie gnijący tak jak inne fordy i fiaty

Astra, Megane, Accent, Laguna też gniją.. :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

21 Sie 2014, 22:02

a podpowiedzcie mi czy corsa bedzie dobrym wyborem? Jesli tak to jaki silnik najlepiej
DomanAMG
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 03 2012
Auto: nie mam

22 Sie 2014, 07:13

1.2 16V 65KM,1.4 60KM,1.4 16V 90KM.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

22 Sie 2014, 18:56

DomanAMG napisał(a):a podpowiedzcie mi czy corsa bedzie dobrym wyborem?

Dobrym i nie dobrym, jak każdy samochód :) Minusy to duża podatność na gnicie i znikomy komfort jazdy. Plusy to oczywiście niskie koszty części zamiennych i... No nie wiem, może ktoś jeszcze wymyśli jakieś plusy, bo ciężko mi takowe dostrzec.
Moonset
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: Piechotowóz.
Silnik: Dwa buty.
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Automatyczna

22 Sie 2014, 21:16

Corsa c jest o niebo lepiej zabezpieczona przed korozja niż corsa b . Tyle , że w corsie c sa na ogół kiepskie silniki . Jednostka 1,0 - najwieksza klapa opla , wiem bo miałem taki w corsie b . 1,2 16 V lepszy ale tez wystepują problemy z egr , przepływomierzem i łańcuchem rozrządu . Najlepszym rozwiazaniem byłby niezniszczalny diesel 1,7 od japońskiego isuzu ale tych jak na lekarstwo .
Poza tym corsa c za droga , w tej cenie można już mieć astrę 2 .
Co do punta 2 - super autko , jeżdzę takowym obecnie ale Panowie uwaga na gnijącą podłogę i progi !
marco84
Początkujący

Miejscowość: Nowy Sącz
Auto: Fiat Punto 2
Silnik: 1,2 8V 60 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback

22 Sie 2014, 21:37

Zacznijmy od tego że za 5k Corsa B będzie w bardzo ładnym stanie. Corsy C nie dostanie a tymbardziej Astry II.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Pogoda zmienną jest - wiatr, deszcz i burze
    W lecie pogoda bywa bardzo zmienna. Podczas jednej podróży możemy doświadczyć opadów deszczu, gwałtownych burz oraz porywistego wiatru. Wybierając się na wakacyjne wyjazdy pamiętajmy o tym, aby być odpowiednio ...